Reisverslag  Dag 73 - Dinsdag 11 Augustus 2009

 

08:00 De wekker gaat en het is vertrekken voor Berry en Frances. Straks ben ik weer alleen. Met de laptop (ter vulling van de mp3 speler van Frances) en de datakluis (backup voor de foto's van Berry) zitten we aan de ontbijttafel. Berry was vanochtend al eerder beneden en heeft al via internet ingecheckt. De stoelen zijn dus al gereserveerd.

Om 09:15 zijn de koffers van Berry en Frances geladen en vertrekken we naar het vliegveld van Thessaloniki. Een bekende rit die prima verloopt. Het is 11:20 als ik met ze mee loop de vertrekhal in. We lopen nog even rond omdat de rij voor de balie wat te groot is en ze toch tijd zat hebben. Het vliegtuig vertrekt om 12:50 en heeft geen vertraging. Maar zolang mag mijn auto niet bij de vertrekhal staan en ik neem afscheid van ze. Het waren weer twee leuke en vermoeiende weken, zou Gertjan Dröge hebben gezegd.

Ik stap in de auto en ga richting Ikea. Aangezien het bewolkt is (wel droog) zijn veel Grieken ook op dat idee gekomen. Ik struin de hele winkel door maar vind niet de gewenste lampjes. Een medewerkster van de afdeling verlichting spreekt goed Engels - mijn Grieks schiet hiervoor ernstig tekort - en verteld dat het een seizoensaanbieding was en helaas niet meer verkrijgbaar.

Daarna struin ik nog door een grote supermarkt en door de groothandel (Makro). De retsina is hier wel goed geprijsd maar gaat per krat en die kan ik echt niet kwijt in de auto. Dus rijd ik weer terug naar Naousa en ga daar in de supermarkten inkopen doen. Vier flessen van 5 liter wasverzachter - met kortingsbon - en 20 flesjes retsina. Wat kruiden en wat andere zaken die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

Het is iets over vieren als ik bij het hotel de auto voor de deur kwijt kan. Het is bewolkt maar het regent nog niet. Ik besluit maar meteen door te gaan en haal bij de supermarkt een winkelwagentje. Akis en Dimitra zitten met verbazing te kijken als ik de ene na de andere lading uit de kelder richting auto haal. Ik stop even om een biertje te drinken en met Akis te praten. Om 18:30 zit alles in de auto en ben ik minder vermoeid en bezweet dan toen ik het eruit haalde. Komt waarschijnlijk ook omdat het 12 graden koeler is (het is nu 24 graden).

Ik neem afscheid van Akis en Toula (afkorting van de voluit geheten Dimitroula). Ik bedank ze voor alles en hoop ze over 2 jaar weer te zien. Ik ga dan naar mijn kamer en na een lekker bad lig ik even te lezen. Berry stuurde al eerder een sms dat ze vertraging hebben op hun tussenstop. Blijkt een staking te zijn waardoor er nieuw personeel ingevlogen moest worden. Ze zijn nu in Dusseldorf en gaan naar huis rijden.

Ik heb niet erg veel trek en - na overleg met Katharina - besluit ik een pitta gyros te gaan eten. Eerst stop ik bij de telefooncel en bel mijn ouders. Ondertussen komt de regen opzetten terwijl het verderop onweert. Ik loop terug naar het hotel en neem een paraplu van het huis. Ik zit net bij de pittatant - een van de vele in die straat - als het goed losbarst. Het water kolkt door de straat. Ik zit echter droog en zit de bui uit terwijl ik eet.

Daarna loop ik weer terug naar het hotel en ga op bed liggen lezen. Om 0:10 krijg ik een sms dat Berry en Frances veilig thuis zijn en ik stuur meteen mijn felicitaties aan Berry want volgens de Griekse tijd is hij nu al jarig. Ik lig nog even te lezen maar sluit om 0:30 mijn luiken want morgen is het vertrekdag voor mij.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje