Reisverslag  Dag 75 - Donderdag 13 Augustus 2009

 

06:15 De wekker gaat en ik rek mij eens goed uit. Een snelle douche en de spullen naar de auto gebracht. Bij de balie reken ik af en vertrek dan via de snelweg naar Igoumenitsa. Onderweg kom ik nog door een bergmassief en de laaghangende bewolking is prachtig om te zien totdat hij de snelweg bereikt. Maar gelukkig komt het niet tot dichte mist en aan het einde van weer een tunnel word ik dan door de zon begroet.

Ik bereik de haven om 07:30 en rijd eerst de weg op richting Parga. Daar zijn wat goedkope benzinestations en ik laat de tank helemaal volgooien. Het lijkt eeuwen geleden dat ik op deze weg Griekenland binnen kwam. Elf mooie weken geleden en die zitten er nu helaas op. Dan rijd ik Igoumenitsa in en stop voor een frappee en een tiropitta. Ik heb toch tijd zat, later blijkt zelfs meer dan ik goed ga vinden. Want wat er ook aan schepen verschijnt, niet die van Minoan Lines. Ik vraag het na aan een man aan de kade en die vertelt dat het minimaal 1 uur vertraging is maar dat ik bij de balie van Minoan meer info kan krijgen.

Ik loop het havengebouw binnen en krijg inderdaad te horen dat het de boot is waarop ik ook naar Griekenland ben gekomen (de huurboot) en dat ik vanaf nu nog minimaal 1 uur mag wachten. Ik koop nog wat spullen (oa kalenders) en bel Ruud. Ik denk dat de boot eraan komt maar dat blijkt die van een concurrent te zijn. Dus lees ik maar weer verder, je moet wat.

Uiteindelijk om 11:20 verschijnt dan eindelijk mijn boot aan de haven. Voordat alle auto's erop zijn is het bijna 12:00 en heb ik ondertussen telefoon van het werk gehad. Net nu ik slecht tot niet bereikbaar zal zijn, zijn er wat problemen. Ik probeer zo goed mogelijk die telefonisch op te lossen. Dit schip heeft geen satellietverbinding voor mobiele telefoons en ook internetten kun je hier vergeten. Ach, Murphy roert weer eens zijn staart.

Ik zie het Griekse land verdwijnen en dat doet best pijn. Maar aan al het goede komt een eind en zo ook aan deze rondreis. Toch kan die gedachte mij niet erg opbeuren en ik verdwijn in mijn hut zonder ramen. Ik lig wat op bed te lezen en val dan in slaap. Drie uur later word ik wakker en ga aan het verslag werken. Het is nu 21:10 (nog steeds Griekse tijd totdat ik van de boot af kom) en ben helemaal bij. Zo even wat eten en dan weer lekker slapen. Morgenochtend ben ik dan uitgerust voor de 1360 kilometer naar huis. Ik hoop dat het verkeer meezit en dat ik veilig thuis aankom. Dan kan ik zaterdagochtend weer mijn gewone ritueel uitvoeren...


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje