Reisverslag  Dag 34 - Vrijdag 8 juli 2011

 

08:15 Wakker en na een lekkere verfrissende douche meld ik mij bij de eetzaal. Toula is al op en verftelt dat Akis naar Nafplio is om daar op te treden met de dansgroep. Ik dacht dat hij morgen zou vertrekken en ik vraag of ik hem nu wel nog zie voor mijn vertrek. Toula stelt mij gerust, hij is zondagavond weer terug.

Het wordt een hete dag, het is onbewolkt en nu al warm. Ik ga vandaag wel weer naar Loutraki toe en krijg voor onderweg een frappee met flink veel ijsblokjes mee. Ondanks de airco in de auto (maar die zet ik nooit te laag) zijn die gesmolten voordat ik Loutraki bereik. Het is nu een stuk drukker. Veel ouderen Grieken hebben net hun dagelijkse bad beëindigd en er is al een bus met inwoners uit oost-europa uitgeladen. De bekende gezichten met wijd uiteenstaande jukbeenderen, maar ook wat mooie exemplaren zie ik rondlopen.

Ik ga eerst naar de massagesalon en kan meteen plaatsnemen op een massagebank. Vijftig minuten later ga ik er met tegenzin van af en ga ik richting bar langs het zwembad voor een frappee en veel water. Nadat ik dat op heb, loop ik wat rond en ga van warm water naar koud. Het is heerlijk om hier een dag te verblijven maar toch is een massage ook heerlijk.

Ik meld mij in de massagesalon waar ze mij vragend aankijken. Als ik uitleg dat ik er weer een wil roepen ze in koor "ena alo?" (nog een?). Ja, zeg ik lachend. Ik heb geluk, over een half uur is er plek. Ik wacht dus even al lezend en mag dan weer plat gaan liggen. Het is toch zo heerlijk, zou ik dan toch mij moeten melden bij de AM, de tegenhanger van de AA? Hallo, mijn naam is John en ik ben verslaafd aan massages. Hallo, John.

Geheel verlicht verlaat ik de massagetafel en zou er eigenlijk zo weer op gaan liggen. Ja dan kun je wel spreken van een verslaving. Ik verlaat dus met tegenzin Loutraki maar ik moet wel richting huis, het is al eind van de middag. Ik bereik heelhuids Naousa, ondanks de lichte roes van die massages en de dompelbaden. Ik trek mij terug op de kamer nadat ik Katharina jaloers heb gemaakt met mijn verhalen. En ik duik mijn bed in voor een siësta.

Hierna neem ik lekker een biertje op het terras. Hoewel, hierna. Dat kleine slaapje is een flinke slaap geworden, het is al 21:00! Ik heb niet veel trek vandaar dat ik wat later mij meldt bij een van de vele gyros tentjes en een pitta gyros eet. Het was een warme dag en je merkt nu ook dat de warmte blijft hangen ondanks dat het onbewolkt is. Vorige week nog regen en nu is de zomer dan echt ingetreden. Want de verwachtingen voor de komende week zijn allemaal ver boven de 30 graden. Gelukkig is de airco op de kamer nog aan en ik ga nog even liggen lezen. Mijn luiken sluit ik om 01:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje