Reisverslag  Dag 36 - Zondag 10 juli 2011

 

08:30 Ontbijt en ik wil om 09:30 vertrekken naar het strand, want vandaag is stranddag. Die vertrektijd haal ik niet omdat ik een tijd met Toula zit te kletsen. Het komt er eigenlijk op neer dat zij in het Grieks zit te kletsen en ik het probeer te begrijpen. Soms met wat handen en voeten komt ze echt ver en ik begrijp de complete strekking van het verhaal.

Daardoor vertrek ik wat later naar Mylos Bar, iets ten zuiden van Katharini en denk nog dat de Grieken toch wel zullen uitslapen. Fout! Zeker niet bij deze temperaturen en dit is het eerste goede weekend sinds tijden. Dus nadat ik anderhalf uur gereden heb, kom ik tot de ontdekking dat ik echt niet op een leeg strand uit ga komen. Ik heb het geluk dat ik wel snel een parkeerplekje vind maar dat geluk heb ik niet bij de ligbedden. Alles ligt al vol! En dat om 11:30. Ik ga dus aan een (sta-)tafeltje zitten op een hoge barkruk. Wel lekker dicht bij de muziek. Die gaat steeds luider spelen maar ze draaien nog alles door elkaar, van lounge via salsa naar house.

Ik volg het voorbeeld van Grieken en gebruik de statafel als post van waaruit je de zee ook prima kunt bereiken. Het water is lekker maar ook in de zee is het druk en de bodem loopt redelijk stijl af. Dus vele blijven dichtbij de kust zodat het daar nog drukker is. De verfrissing is welkom en ik laat mij op de barkruk weer opdrogen. Ik zit een tijd te genieten van de freddo, van de muziek en van al het leven om mij heen. Maar de hitte wordt er niet minder door en ik besluit het strandbar te verlaten en verderop eens te gaan kijken.

Overal is het vol en het is al 14:00. Ik besluit weer richting huis te rijden. Onderweg scoor ik nog een lekkere sandwich (een Belgisch puntje maar dan groter, met kaas, ei en bacon en die onder het bakijzer gehouden). Ik kom tegen 16:00 bij Naousa aan. Ik rijd door naar Agios Nicolaos maar ook daar is het druk. Ik zie er wel een nieuw zwembadcomplex maar dat is op zondag dicht (heel logisch). Dus rijd ik door naar het hotel en duik onder een koude douche. Katharina is verbaasd dat ik al zo vroeg terug ben maar na uitleg snapt ze het wel. Ik bestel bij haar wel jam en twee flessen tsipouro glykanisoe (tsipouro met een beetje anijs gezoet).

Ik ga op het terras zitten lezen en Katharina komt erbij met de krant. Een biertje voor mij en zij houdt het bij een watertje en droge pitten. Nikos komt er ook bij zitten en even later melden zich Dimitra en Akis. Die laatste is terug van Nafplio, heeft de hele dag in de bus gezeten en komt toch even afscheid van mij nemen. Morgenochtend om 5:00 is hij perziken aan het plukken. Om te laten zien welke goede kwaliteit ze hebben krijg ik twee kratjes als geschenk mee.

We praten nog even over Nafplio en de omgeving. Ook Epidavros, de opgravingen en het amfitheater komen aan bod want dat hebben ze ook nog bezocht. Dan staat hij op want hij wil naar bed, het is nu al 21:00 en hij kan wel wat slaap gebruiken. Dus neem ik afscheid van Dimitra en Akis en bedank hen hartelijk wat zij op hun beurt weer tegen mij doen. Vele kussen van Toula en ook Akis krijgt er van mij twee Griekse.

Ik zit er nog even als Nikos voor Jorgos een vliegtuigje vouwt. Wat een plezier als dat ding door de wind een eind weg zeilt. Ik ga wat eten en kom net voor sluitingstijd thuis. Katharina had de airco bij mij uitgezet (per ongeluk) en het was toch wel iets te warm geworden. Dus zet ze op mijn verzoek de airco weer aan en kan ik om 0:45 verkoeld mijn luiken sluiten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje