Reisverslag  Dag 37 - Maandag 11 juli 2011

 

08:00 Ik ben op tijd wakker want ik wil de auto niet te laat inladen. Ik vertrek pas na 11:00 maar dan is het al te warm om echt lekker met spullen te gaan sjouwen. Na het ontbijt pak ik dus de spullen in en breng die naar de auto. Ook de twee kratjes perziken, de jam (waaronder eentje als kado van de moeder van Katharina en Dimitra) en de 3 liter tsipouro verdwijnen in de auto. Ja, dat wordt weer een paar uur uitpakken als ik in Nederland ben. Dat lijkt nog een eind weg maar het komt mij al veel te snel tegemoet.

De kamerprijs is nog steeds dezelfde als twee jaar geleden. Ondanks mijn protesten dat het leven wel duurder is geworden, blijft Katharina bij haar prijs. Zelfs een fooi wordt pertinent niet in ontvangst genomen. Ik geef Eliza wel 5 euro omdat ze zo goed Engels met mij gesproken heeft. Dat kan ze dan mooi op kamp uitgeven. Moeder protesteert nog even en begint mij dan te bedanken. Ik maak haar duidelijk dat haar dochter dat heeft verdiend en je had die blik op Eliza haar gezicht eens moeten zien. Daarna zit ik nog een tijdje te grappen met Jorgos en Eliza totdat Faye en haar moeder Sophia binnenkomen. Het is tijd om naar kamp te vertrekken. Eliza neemt afscheid van broertje en moeder. Die laatste gaat weer snel naar binnen want ze moet haar dochter twee weken missen.

Een half uur later moet ze weer afscheid nemen maar dan van mij. Ik neem afscheid van haar en bedank haar voor alles en krijg nog een frappee mee voor onderweg. De rit gaat naar Thassos maar dan wel met twee stops. Het is heerlijk rijden op de snelweg en enkel bij Thessaloniki wordt het even wat drukker, maar geen files zoals in Nederland. Net voor Kavala krijg je de afslag naar Drama. Die ga ik op en niet heel veel verder heb je een Jumbo. Ik moet nog wat vliegenmeppers, jasmijn geur en nog wat andere zaken hebben.

Deze Jumbo is veel groter dan die in Ioannina en ik loop alle paden door. Ik ben net aan het eind als Elsbeth mij belt. Ik mag nog eens door het roze pad, dat van Barbi, en mag kleertjes uitkiezen. Ja hoor, ik mag Barbi kleertjes uitkiezen! Het is een kadootje voor een bekende van hen en ik mag dat even regelen. Dus weer de roze gang door (de eerste keer was ik er met grote passen doorheen gelopen) en kleertjes uitgezocht.

Daarna doorgereden naar Chrisopouli, naar de Lidl. Ik ben met Elsbeth aan een oor door die winkel heen gegaan en heb voor haar wat boodschappen meegenomen. Ik was er toch want had ook voor mij wat zaken op het lijstje staan. Daarna de boot op maar eerst, traditiegetrouw, tanken. Maar die goedkope pomp bij de boot is niet meer goedkoop. Maar toch getankt want de auto had wel dorst gekregen na de rit vanuit Naousa.

Om 16:30 ga ik de boot op en iets meer dan 30 minuten later stuiter ik op Thassos weer de boot af. Linea recta naar villa 4. Daar gooi ik eerst mijn boodschappen in de koeling en dan loop ik met de rest naar huize Sinodias. Daar wordt ik heel hartelijk begroet door Elsbeth en de kinderen Tim en Ioli. Vooral Ioli is flink gegroeid.

Met een frappee zit ik niet veel later op het balkon uit te puffen want het is fiks warm en boodschappen sjouwen is niet mijn lievelingstaak met die warmte. Elsbeth heeft het verslag gelezen dus hoef ik enkel wat zaken aan te vullen. Tijn is met een buurjongen spelen maar die komt straks thuis. Elsbeth nodigt mij uit om met de kinderen vanavond uit eten te gaan. Stelios komt er - als het werk het toe laat - er ook nog bijzitten.

Ik ga eerst terug naar villa 4. Even lekker plonzen, een douche en dan wat spullen uitpakken. Ik ben net aangekleed als Tim en Ioli mij komen halen. Tijn is niet op komen dagen en moeders is witheet maar ook bezorgd. En kind heeft hier op het eiland niet veel te vrezen en dus overheerst de woede. Hij begint al te puberen en dat gaat moeders nog merken.

Dus Tim, Ioli, Elsbeth en ik gaan in de Fiat 500 naar Messogios om te eten. Daar word ik verwelkomd door Akis. Hij mist Berry en Frances meteen en ik leg het hem uit. Als ik alleen was dan zouden we samen een keer Thassos onveilig maken, maar dat gaat er niet van komen. Akis zijn vriendin is ook op het eiland komen werken.

Tijn is ondertussen boven water en wordt door vader naar het restaurant gebracht. Daar zie ik dus de oudste zoon en vader. Ik condoleer Stelios nog met zijn moeder als de kinderen even van tafel zijn. Het is voor hem nog moeilijk, zeker omdat er andere zaken meespelen die ik hier niet ga beschrijven. We praten er nog wat over na totdat de kinderen er weer bij komen.

Om 23:00 gaan we weer richting huis. In de villa gaat de airco aan en ga ik richting middeleeuwen. Wie gaat er winnen? Om 01:15 houden mijn ogen de strijd niet meer vol en sluit ik de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje