Reisverslag  Dag 68 - Donderdag 11 augustus 2011

 

08:15 Wakker. Schoonmaakster Katharina begint net en heeft dus nog geen tijd gehad om mij te wekken. Ik plaag haar daar even mee. Na het ontbijt ga ik naar de boulevard voor een koffie. Vandaag geen rondrit. Stond nog wel gepland maar ik heb een mooie plek bij het hotel en de vorige rondrit heeft weinig reden opgeleverd om nog een rit te maken. Het is weer onbewolkt en de wind is gaan liggen. Wel is het koeler en helderder. Ik lig onderuitgezakt in een ligstoel op de boulevard naar de zee te kijken en ondertussen van een freddo te genieten en wat Kretenzer vrienden te bellen. Want morgen vertrek ik naar Kreta!

Als eerste bel ik Stavroula om een scooter te regelen. Ze heeft nu de planning nog niet rond en ik moet morgen even terugbellen. Maar een scooter is geen probleem. Daarna sms ik Ruud even en bel daarna Pellagia op om te horen in welke kamer ik terecht kom. Ik hoor Ruud op de achtergrond jaloers reageren omdat Pella wel een belletje krijgt en hij niet. Ik hoor van Pella dat ik kamer 103 heb en dat ik maandag verhuis naar de bovenste etage. Ik slaap dus niet in de kamers boven de bar. Qua internet op de kamer heb ik dus nu een kans van 0. Maar goed, ik kan altijd bij Ruud een connectie maken. Dus bel ik Ruud maar die zit net op de scooter.

Na een tijdje bel ik hem opnieuw en we praten nog even bij. Ik slenter daarna nog even wat rond de boulevard maar ga dan richting huis. Op de kamer aangekomen ga ik even liggen lezen en dan is het tijd voor een plonsje. De oudjes zijn verdwenen en er zijn enkel twee Griekse stelletjes die in het water liggen. Ik geniet er ook een klein uurtje van en ga dan weer richting kamer. De rest van de middag wordt besteed met wat werken, lezen en een slaapje. De internetverbinding klapt er namelijk uit (dat is hier nog niet eerder voorgekomen) en ik zit een tijdje zonder. Dan kan je beter maar een boek pakken.

Ik vertrek vroeg richting boulevard. Ik wil graag uitleg hebben over het maken van een saganaki avga. Dankzij een vertalende serveerster komt mijn verzoek bij de kokkin duidelijk over. De uitleg van de bereiding kan ik helemaal in het Grieks volgen want die is te simpel voor woorden! De tijdens de uitleg gemaakte saganaki word door mij smakelijk genuttigd en zo heb ik mijn voorgerecht al gehad.

Daarna een freddo in mijn favoriete koffiebar (tegenover de haven) en dan nog een avondmaaltijd. Het wordt een simpele maaltijd want veel trek heb ik niet (meer). Voldaan ga ik richting huis. Ook nu onderweg een slaapmutsje en dan richting kamer. Ik beantwoord nog even wat mail, maar het is teveel om iedereen van bericht te kunnen voorzien. Want mijn ogen vallen gewoon vanzelf dicht. Ik haal nog net mijn bed en sluit ze stevig om 0:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje