De vakantiedagen van 2012 op een rijtje


Belangrijke mijlpalen:
 

1 Juni

Laatste werkdag. Ik werk vandaag in Zwolle en ga vroeg naar huis (moet nog zoveel doen).

2 Juni

Laatste keer Appie en koffie met Buuf. Dan afscheid van Peter van Boek&Blad Meppel (kom eens langs zodat hij zich niet zo eenzaam voelt) en de auto inpakken.

3 Juni

Begin van de rondreis. Vertrek van huis richting het zuiden. Overnachting in Steinach (Oostenrijk, net voor de Brennerpas) in hotel Zur Rose, wat al echt een vast stekje voor het begin van de rondreis is

4 Juni

Hotel verlaten en op weg naar Ancona (Minoan Lines heeft veerdienst uit Venetië teruggebracht naar 1x per week en ik ben overgeboekt naar Ancona). Ik moet vroeg vertrekken (06:30) want ik moet mij om 12:00 melden in de haven en dan inschepen voor de reis naar Griekenland. Mijn auto op het parkeerdek en ik in een 2-persoons binnenhut (alleen bewoning, zonder patrijspoorten). Vertrek om 14:00

5 Juni

Aankomst in Patras (ca 16:00). Rijden naar Diakopto om daar de eerste dagen op Griekse bodem te kunnen doorbrengen. Even tijd om te 'wennen' aan het Griekse leven en alles flink los te gooien.

11 Juni

De boot naar Kreta wordt in Pireus (onder Athene) geladen met mijn auto en mijn persoontje. Inchecken om 21:00, vertrek om 22:00. Het is de nachtovertocht en dus kom ik de volgende dag om 06:30 in Heraklion aan. Ik heb dit keer een hut zodat ik een goede nachtrust krijg.

Van Heraklion naar Paleochora. Er is al een kamer voor mij gereserveerd.

15 Juni

Van Paleochora naar Malia. Er is al een kamer voor mij gereserveerd en ik zal blij zijn als ik al mijn vrienden weer kan zien.

19 Juni

Zusje Trudy is jarig!

26 Juni

Afscheid nemen van mijn Kretzenzer vrienden en weer een boot op, maar nu van Heraklion naar Pireus (vertrek om 22:00), inclusief auto. Weer een hut want ook nu is slaap belangrijk. Aankomst in de haven van Pireaus staat gepland om 06:00 (op 27 juni). Ik rijd dan helemaal door naar het noorden van Griekenland (Naoussa).

28 Juni

Nichtje Lisa is jarig!. Wordt 18 jaar, eindelijk volwassen!

7 Augustus

De boot vertrekt om 22:00 vanuit Igoumenitsa naar Ancona. Ik zal alleen een 2-persoons binnenhut gaan bewonen.

8 Augustus

Aankomst in Ancona om ca 16:00. Ik zal dan richting "mijn" hotel in Oostenrijk gaan. Ook dit jaar geen lange rit vanuit Venetië naar huis (boot zou dan op vrijdag aankomen waardoor ik in het weekend op de weg zit), maar een lekkere tussenstop in Oostenrijk.

9 Augustus

Een lekker ontbijtje in het hotel en dan de laatste 1000 kilometer naar huis. De rondreis zit erop.

12 Augustus

Broertje Berry is jarig!