Reisverslag  Dag 01 - Zaterdag 25 Mei 2013

 

07:00 Wakker. Aankleden en naar Appie. Onderweg de Buuf opgepikt (die reed net achteruit van haar oprit). Wat boodschappen bij Appie en dan koffie bij De Brasserie in Meppel, met Buuf, Marcel en twee Jannen (Jan Meppel en Jan Nijeveen, ik blijf discreet). Weer veel lol maar de dames achter de toog zullen de rust koesteren zolang ik weg ben. Ook de groetenman zal mijn lawaai op de vroege ochtend niet gaan missen.

Daarna door naar Boek en Blad Meppel om de laatste tijdschriften te kopen en mijn goede vriend Peter sterkte te wensen. Hij kon het weer niet laten en geeft mij een paar boeken kado. Hij kent mijn smaak en heeft mij toch vaak van goede informatie voorzien en aankoopadvies gegeven. Dat krijg je allemaal gratis bij de beste boekwinkel van Meppel (en waarschijnlijk ook van Nederland!).

Terug naar huis en dan echt spullen pakken. Ze verwachtten vanmiddag regen en dus begin ik bijtijds. Inpakken gaat snel, heb al 8 jaar ervaring. Ook als transportdienst want de pakketten van/voor de familie Pronk zitten er natuurlijk ook weer bij. En ook voor Rita neem ik dit jaar wat mee. Kleine moeite, groot plezier. Zolang ik de Alpen maar overkom, zeg ik altijd.

Ondertussen komen ook mijn ouders binnen. Die passen weer op de woning, samen met mijn echte buurvrouw Marie en de goede buurtjes daarnaast, Koos en Paulien. Ja, de woning (en ik ook de rest van het jaar) zijn in goede handen!

Dat ik nog wat ruimte overhoud is van korte duur want die wordt snel gevuld met nog wat spullen die ik bij opa en oma Pronk ophaal. De auto hangt nu goed op de veren en dat komt niet door de 8 lampenkappen die ik bij mij heb! Maar goed, zo gauw ik in Griekenland ben zal ik van veel spullen al verlost worden want Elsbeth komt die dan al ophalen.

Marie komt nog even een bakkie koffie doen en dan is het toch echt tijd voor een laatste nacht in mijn eigen bed. Sinds ik dat nieuwe bed heb, weet ik wel wat een goed bed is en zal ik het op sommige overnachtingen wel gaan missen. Maar toch zal ik niet willen ruilen (ook omdat ik weet waar mijn bed blijft staan). Ik sluit mijn luiken om 22:15.


 Volgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje