Reisverslag  Dag 02 - Zondag 26 Mei 2013

 

06:30 Ik ben zelfs al iets eerder wakker. Het gaat beginnen! De laatste spullen in de auto en de broodjes voor onderweg worden met veel liefde (net als vroeger) door Ma klaargemaakt. Ik stop de laatste spullen in de auto en zie dan tot mijn verbazing Berry en Frances aan komen. Die zijn gisterenavond naar de Toppers geweest en zouden mij dit jaar niet uitzwaaien. Best wel brak en met een hevig verlangen naar hun bed zijn ze toch even gekomen om mij uit te zwaaien.

08:02 Zit ik in de auto, heb afscheid genomen van eenieder en start de diesel. Al toeterend draai ik het hoekje om. Buuf Jenny komt voorzichtig uit huis want die weet wat mijn plan is. Ik krijg van haar weer wat lekker snoepgoed voor onderweg en ze wacht mijn ererondje niet af maar roept dat ze mij wel uit zal zwaaien.

Ik pak een luchthoorn en als ik mijn ererondje langs ouders, Berry en Frances en buren rijd, laat ik de hoorn diverse keren schallen. Ze zullen weten dat ik vertrek. Oja? Ja! Buuf Jenny is met de auto verderop gaan staan en ik weet zeker dat iedereen in de buurt van het tuincentrum wakker is geworden. Ik draai de auto de snelweg op, de A28 richting Hoogeveen. Ik rijd dit jaar over Meppen en pak dan de A7 in Duitsland naar het zuiden.

Over de rit kan ik kort zijn. Het was nat, heel erg nat, eigenlijk had ik beter een jetski kunnen nemen. Volgens diverse sites zouden op de A7 geen grote werkzaamheden zijn. Nou, van die sites klopt dus geen ene donder! Maar deze snelweg (het is ca 60 km meer dan de A3) rijd wel beter door. Maar ik zit nog niet op de A7 en kom wel tot een totale stilstand. Verderop is een ongeluk gebeurt en de snelweg is afgesloten (lees ik op de navigatie). Dan belt mijn zusje op, omdat ik een verrassing heb laten bezorgen. Ook dit jaar mis ik haar verjaardag en die van Lisa. En dus verdienen ze iets speciaals. Ik hoop het resultaat na de vakantie te mogen aanschouwen.

Gelukkig sta ik maar een half uur stil en kunnen we daarna voorbij het ongeluk en richting A7. Het wordt steeds natter en ze hebben hier weinig zoab asfalt zodat het zicht te wensen overlaat en ik niet de snelheden haal die ik normaal in Duitsland gewend ben (en ook in Nederland maar dat mag de politie niet weten). Dit jaar laat ik Munchen links liggen en ga ik over de Fernpas Oostenrijk in. Pas daar klaart het op. Er hangen wel zeer donkere wolken bij de bergen maar het is bijna droog. Het is niet warm, de sensor geeft een schuchtere 4 graden aan.

Het is pas 17:50 als ik de auto bij het hotel stil zet. Ik heb dan al getankt omdat het in Oostenrijk goedkoper is dan in Duitsland en Italië. Nu haal ik met gemak de boot in Ancona. Waarschijnlijk met een halve tank over en dat komt goed uit want ik verwacht de dieselprijs in Griekenland ook aan de hoge kant. Maar ook daar zoek ik altijd de goedkoopste pomp op.

Met eigenaar Franz sta ik een tijdje te praten en krijg kamer 307. Even rondlopen in het dorp om de benen te strekken, maar niet te lang want het begint ook hier te regenen. Dan een lekkere Tiroler schnitzel de man maken, samen met een goed biertje. Van Franz heb ik een ontbijtje in de vorm van 4 belegde broodjes gekregen omdat ik morgen om 06:30 in de auto moet zitten! Voor koffie bedank ik, die pak ik onderweg wel vers (Italiaanse espresso hmmm). In de plaats daarvan krijg ik een halve liter jus mee.

Na een douche zap ik nog even langs de Oostenrijkse en Duitse zenders (Duitsland van boven is net zo interessant als de Nederlandse versie) en om 21:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje