Reisverslag  Dag 18 - Dinsdag 11 Juni 2013

 

08:30 Wakker en heerlijk geslapen. Zelfs onder een dekbedje, dat is mij hier nog niet eerder overkomen. Want overdag is het hier regelmatig bewolkt en in de nacht koelt het goed af. Toch warmt het nu door de zon zo snel op dat we wel buiten kunnen ontbijten. Dineke en Anouk zijn reeds aan het ontbijt bezig en worden door Mitoula begroet met meerdere kopjes en klagelijk gemiauw. Want Mitoula is de poes die hier nu zijn territorium heeft. Ze heeft een klein opvallend neusje. In het Grieks is dat miti en daar geven we dan nog een vrouwelijke verkleinvorm aan, aldus Mitoula.

Dan komt Lena binnenwandelen en die begroet mij ook hartelijk. Ze gaat wel meteen aan de schoonmaak en onderwijl vertrekken Dineke en Anouk. Jammer dat ze gaan. Ik open hierna mijn kantoor aan de achterkant van de eet/zitkamer. Toch even kijken of ik hier en daar collega's kan of moet helpen. Er zijn wat puntjes en die handel ik ook af. Verder is het - gelukkig - rustig.

Rustig is ook het sleutelwoord voor de rest van de dag. Die wordt lezend en wat keuvelend met Rita en Yiannis doorgebracht. Die siësta wordt hier altijd gehouden en ook ik sluit mij hierbij aan. Echter tot slapen komt het niet want net als ik in slaap dreig te vallen hoor ik mensen door het pand lopen (met een redelijk geluidsvolume).

Als ik mij later weer beneden meld blijken er twee Nederlandse koppels uit Parga voor 1 nacht zich hier te hebben gemeld. En die zijn beslist duidelijk aanwezig. Maar het blijken wel leuke mensen te zijn die zich goed vermaken. Ondertussen heeft het ook even wat geregend en is het dusdanig afgekoeld - de wind maakt het nog frisser - dat we binnen gaan eten. Dat smaakt weer uitsteekbaar en ik plof op de grote bank neer met mijn karafje tsipouro en mijn leesboek. Tussen het lezen door leg ik regelmatig een woordje met Berry en Frances, Lisa, buurvrouw Jenny en (last but not least) Peter.

Het is 23:40 als iedereen al naar de kamers zijn vertrokken en ik dat ook maar ga doen. Ik lig nog even op bed te lezen maar om 0:15 sluit ik toch echt de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje