Reisverslag  Dag 20 - Donderdag 13 Juni 2013

 

Ik heb afgelopen nacht mijn raam dicht gehad. Dat is ook nog nooit voorgekomen maar ik vond het toch te fris worden. Een warme douche later meld ik mij om 08:30 voor een ontbijt. Het weer is vandaag ook weer wisselend en ik besluit lekker thuis wat rond te hangen. Veel lezen, wat internetten, even kijken of er nog werk ligt en zo verstrijkt een dag toch nog snel.

Van 10:00 tot 13:00 heb ik gewerkt, diverse klusjes opgeknapt. Daarna is het ontspannend verder gegaan met lezen, zelfs buiten want de zon is doorgebroken en heeft de temperatuur naar een aangename 22 graden gebracht. In Griekenland is er consternatie omdat de staatsomroep per direct het zwijgen is opgelegd. 2800 Man op straat, alles om te kunnen bezuinigen. De commerciële zenders zijn hier wel blij mee maar de journalisten hebben toch het werk neergelegd uit solidariteit. Dus er is de komende dagen geen enkel nieuws op TV of radio. Op internet gaat het wel door - in matige vorm - en dus zit Yiannis ineens verrassend veel achter de pc. Hij vraagt zich - terecht - af waar het heen moet met het land.

Net na de siësta komt er goed nieuws via de tamtam. Nichtje (zeg eigenlijk maar nicht want ze is een volwassen vrouw ondertussen) is geslaagd voor school. Ben trots op haar! Ze gaat nu eerst van de zomer en vakantie genieten en gaat daarna zich daarna verder dusdanig bekwamen dat ze opa en oma en later ook mijn persoontje goed kan verzorgen (ik hoor haar nu al sputteren van mijn billen gaat ze niet wassen hahaha).

Ook nu wordt de maaltijd binnen genuttigd en ik neem weer een karafje tsipouro waarbij ik met Yiannis kijk naar de Griekse Wipeout (deelnemers op een moeilijk hindernis parkoers) en daarna naar Pame Paketo (de Griekse kruising tussen suprise show en vermist). Ondertussen zit ik wat te lezen en op facebook te kijken. Ik ben weer de laatste die het bedje op zoekt en sluit mijn luiken om 0:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje