Reisverslag  Dag 21 - Vrijdag 14 Juni 2013

 

Kalimera Ano Pedina! Het is 07:00 als ik wakker ben. Ik twijfel even of ik wat ga lopen maar het is mij iets te koud buiten en dus draai ik mij nog even om. Als ik mij om 08:15 voor het ontbijt meld dan zie ik op de thermometer ook nog maar een schamele 12 graden. Hij zal wel rap gaan stijgen want het is onbewolkt.

Na het ontbijt zit ik van de zon te genieten met een frappee in de hand. Lena komt binnen en heeft een pakket voor de koerier bij zich. Die zal eerst bellen maar aangezien het bereik in de keuken nihil is, vraagt ze mij om te gillen als haar telefoon gaat.

Die opdracht neem ik natuurlijk serieus en dus al lezend blijven mijn oren gespitst op haar mobiel. Als die later afgaat is Lena er snel bij maar blijkt het niet de koerier te zijn. Die komt even later gewoon aanrijden en ik roep Lena uit de keuken.

Yiannis is booedschappen doen in Ioannina en Rita is klaar met haar deel van de werkzaamheden. Ze wil wat salie en andere kruiden gaan plukken maar Yiannis heeft de auto mee. Binnen 5 minuten heb ik de bijrijderstoel leeg gemaakt, mag Lena het hotel bewaken en rijden Rita en ik weg richting Aristi.

Langs de kant van de weg vinden we daar genoeg salie en andere kruiden om diverse mandjes mee te vullen. Als we dan weer thuis komen is Yiannis ook al thuis en vertelt mij dat hij iets heel lekkers op de grill heeft liggen. Maar eerst hebben Rita, Yiannis, Lena en ik een tsipouro bijeenkomst met wat lekkere mezes (tomaat, feta en paddenstoelen). Ik moet daarna van Yiannis mee eten met hun lunch en hij heeft inderdaad niet gelogen. Er komen heerlijke inktvisringen van de grill op tafel. Samen met wat courgette plakjes is het een heerlijke maaltijd.

Rita en Yiannis gaan om beurten even plat voor een siësta. Ik tik nog even een dag voor het verslag in maar ga vandaag niet een complete update doen. Tussendoor ook even een siësta en dan weer een paar dagen. Die zet ik alvast online en dan is de avond al aangebroken. De aangekondigde buien laten zich (tenminste hier) niet zien maar het is wel fris en bewolkt. Dus is de maaltijd weer binnen en ik verorber met moeite de kip. Ik ga morgenochtend echt weer een wandeling doen.

Na de maaltijd gaat Yiannis even kijken of er beneden in het dorp wat te doen is maar hij komt terug met de mededeling dat het doodstil is. Het andere koppel speelt een wazig spel en daardoor oppert Yiannis om rummikub te spelen. Ik zou de spelregels geeneens meer weten maar volgens Rita maakt dat toch niet uit omdat Yiannis ze steeds bijstelt. Van pure verveling spelen we dus wat potjes wat nog best gezellig is. Ik heb veel beginnergeluk en uiteindelijk heb ik 3 potjes gewonnen, Rita 1 en Yiannis niets.

Het is dan 0:15 en gaan we op bed aan. Niet veel later sluit ik dan ook mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje