Reisverslag  Dag 32 - Dinsdag 25 Juni 2013

 

08:00 Ik ben vannacht wakker geworden van een fikse bui met bijbehorende bliksem en gedonder. Dat heeft de lucht dusdanig afgekoeld dat het nu koud aanvoelt. Na het ontbijt kijk ik even buiten maar het is bewolkt en fris. Van Toula met ik even op de thermometer kijken en die geeft 21 graden aan. In Nederland gaan ze nu brommen, ze doen een moord voor die temperatuur, maar ik kan het niet helpen dat ik dit toch koud vind.

Als eerste na het ontbijt ga ik proberen nu wel een boeking te maken. Ik merk nu dat mijn eerder geboekte stoelen weer zijn vrijgegeven en ik kan nu de boeking voltooien. Op dinsdag 22 oktober (ja Pa, schrijf maar mee in jouw agenda) ga ik in de ochtend nog even in Velp werken. Begin middag rijd ik dan naar Weeze airport en vertrek daar om 17:00 met RyanAir naar Corfu. Daar zal ik - net als de jongens van Rita en Yiannis - de boot van 23:30 nemen naar het vaste land (aankomst ca 01:15). Ik denk dat Tolis mij wel op komt halen. Dan blijf ik een week in Parga om de bruiloft en doop mee te maken. Dinsdag 29 oktober heb ik dan om 12:00 de retourvlucht en kom in de loop van de middag aan waarna ik weer op huis aan ga.

Maar vandaag hoeft de auto geen moeite te doen. Ik heb toch weinig zin om ergens heen te gaan. Ik blijf liever in de stad wat rondzwerven. Dus doe ik een rondje en strijk een tijd bij een koffiebar aan de boulevard neer. Met een tekenschrift voor grove schets van de modeltreinbaan op zolder. Mijn ouders zijn daar nu het rijdend materiaal aan het inventariseren en dus is het na de rondreis nu echt tijd dat ik ga beginnen. Ik heb een betere layout in mijn hoofd, ik moet enkel straks met de software bekijken of het te verwezenlijken is. En rekening houden met de uitbreiding naar de zolder van mijn buurvrouw Marie hahaha.

De winkels zijn weer open en het is meteen weer gezellig druk op straat en op de terrasjes. In de supermarkt besluit ik ook vanavond thuis te eten met wat simpele ingrediënten zoals brood en kaas. Ik vertrouw het weer niet en men verwacht ook vanavond regen. De middag is al voorbij gevlogen en ik zit nog even op het terras voor het hotel als het begint te spetteren.

Op mijn kamer aangekomen merk ik dat het niet doorzet. Ik eet het brood met kaas op en zet voor het eerst de tv aan. Er is ook een Duitse tv zender tussen de kanalen, namelijk Deutsche Welle. En ik zie in de voorbeschouwing dat er een uitzending komt met de titel "Die Alpen von oben". Net zoals de Nederlandse serie "Nederland van boven" worden waanzinnig mooie luchtopnamen afgewisseld met interessante zaken. Hierna sluit ik mijn luiken, het is 0:15.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje