Reisverslag  Dag 33 - Woensdag 26 Juni 2013

 

06:00 Wakker. Niet omdat er een zonnestraal binnen kwam of omdat er een donderslag was. Nee, er staat iemand met een kettingzaag (knetterbiele) tekeer te gaan. Ik kijk uit het raam en zie dat een overbuurman in zijn tuin een boom staat te kortwieken. Is die vent helemaal van het padje!?! Maar ik kan dus niet meer slapen en besluit dan maar te gaan wandelen.

Ik verwacht het hotel in rust maar de buitendeur is reeds open en achter de bar staat een nog slaperige Katharina. Volgens mij zaten er in het arsenaal scheldwoorden bij mij geen hiaten meer maar ik hoor er nu toch nog een paar langskomen die mij onbekend zijn. Ik laat Katharina maar even uitrazen en verdwijn naar buiten en loop de stad in.

Na een tijd rondgelopen te hebben, door de stad omhoog, omlaag, door het park, kom ik bij een leuk koffietentje op een splitsing. Ik ga hier even lekker genieten van een bakkie terwijl Naousa ontwaakt en langs mij trekt. Genoeg te kijken dus.

Als ik om 08:15 weer bij het hotel kom is Katharina wel wat tot rust gekomen maar de kleinste gedachte aan de buurman doet haar weer bijna ontploffen. Ik pak een douche en daarna een ontbijt. Dan kan Katharina ook wel weer lachen op de toespelingen die ik maak over de buurman. Daarnaast maakt ze voor mij een afspraak met een masseuse voor een uur massage vanaf 19:00.

De kapsalon waar ik altijd langsloop is nog niet open. Als ik dat aan Nikos vertel die ik op straat ontmoet, weet hij wel een die open is en waar hij zijn haar ook laat knippen. Al snel zit ik in een kappersstoel en vliegen flinke plukken haar van mij af. Voor 10 euro heb ik een zomercoupe die van boven nog niet helemaal als stekel is omdat ik dan bang ben dat ik mijn hoofd zal verbranden. Met die nieuwe coupe kom ik Nikos tegen, die het ook al goed gelukt bestempeld. En met een fris hoofd loop ik de stad in.

Bij de boulevard strijk ik weer neer met mijn schetsboek en heb nu een groot gedeelte van de eerste helft van de zolder in mijn hoofd en deels op papier. Het wordt straks tijd mij verder te bekwamen in de railplan software (WinTrack) want daarmee kun je zelfs 3-D layouts zichtbaar maken.

Ik merk nu wel het resultaat van het vroege opstaan en ik hoor mijn bed schreeuwen. Ik geef er graag een toe en houd een siësta. Daarna ga ik op het terras zitten, in afwachting van de masseuse. Haar naam, Ludmilla, doet mij vermoedden dat ze uit Oost-Europa komt en dat blijkt ook te kloppen. Een stevige tante geeft mij een hand en we gaan de kelder in waar de spa van het hotel is. Ik geef nog even duidelijk aan dat ik een relax massage wil, maar ik denk dat dit in Rusland onbekend is. Ze begint bij mijn rechtervoet en het voelt meteen alsof ze iedere teen uit de kom wil trekken! Ik maak haar nu duidelijk dat ze echt zachter aan moet doen en dat lijkt nu te helpen, maar een relax massage zal het niet worden.

Eerst begint ze een gesprek, veelal in het Grieks maar dan met een Russisch staccato. Niets ontspannend zacht gefluister, maar een als kreet uitgesproken "John!" en dan een vraag of opmerking. Terwijl ze weer probeert een ledemaat van mij te verwijderen krijg ik het bevel "John! Relax!". Ja, dat lukt nogal goed als je afscheid moet nemen van spieren en interne weefsels.

Uiteindelijk gaat het dan toch steeds beter en ondanks dat het meer een sportmassage is, knap ik er wel van op. Vooral schouder en nek gedeelte heeft er goed baat bij. Weer een massage ervaring erbij zullen we maar zeggen. Een uur voor 30 euro is dan wel een goede prijs. Ik neem afscheid en denk dat Akis toch een andere masseuse bedoeld heeft toen hij het had over een hot stone masseuse. Als Ludmilla dat zou doen dan zou ik onder gloeiend hete brokken lava en graniet waarschijnlijk mijn leven verliezen.

Nog natrillend zit ik weer op het terras en terwijl Toula mij een kan water komt brengen (altijd goed om veel water te drinken na een massage), vertel ik wat er is gebeurd. Vooral het "John! ..." blijkt het goed te doen en ze zal het gedurende de avond een paar keer gebruiken. Toch zou ik het van haar wel kunnen hebben want ik denk dat zij prima een ontspanningsmassage zou kunnen geven. Ik ben als was in haar handen.

Dan toch maar de olie van mijn huid wassen en richting restaurant. Ze hebben daar een paar heerlijke stranddagen gehad. Ik eet weer lekker wat moeders in de keuken heeft bereid en naar afloop altijd een glykaki, een zoetig toetje van het huis. Ik loop weer naar huis en tref Akis en Toula aan op het terras, samen met een Griekse vertegenwoordiger die het hotel al een paar dagen gebruikt als uitvalsbasis.

Eerst wordt mijn massage besproken waarbij ik van Akis hoor dat Ludmilla inderdaad niet de hot stone massage gaf. Dat moet ik volgend jaar dan maar expliciet vragen. Daarna komt de knetterbiele van de buurman weer te sprake. Akis is wel verbaasd dat Katharina niet de politie heeft gebeld. Maar het schijnt dat de buurvrouw wel een aardig mens is maar haar man dus echt een steekje los heeft. En vanwege de buurvrouw heeft Katharina dus niet gebeld.

Er worden nu wel diverse beloftes gedaan als de buurman morgenochtend weer in de tuin tekeer gaat. Ook de vertegenwoordiger is in staat om de kettingzaag af te pakken, de hele tuin kaal te maken en hem dan weer terug te geven. Lachend wens ik iedereen een goede nachtrust want ik zie de flitsen onweer steeds dichterbij komen. Nog geen kwartier later breekt er weer een fikse bui los boven Naousa. Ik lees nog wat en sluit om 0:45 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje