Reisverslag  Dag 36 - Zaterdag 29 Juni 2013

 

07:30 Ik word wakker door een fikse klap buiten. Wat nu weer? Al snel blijkt dat ze boven mij de kamer aan het leeg maken zijn en de klap is afkomstig van het verkoolde keukentje wat over het balkon naar beneden gegooid is. Aangezien ik nu toch goed wakker ben neem ik een douche en meld mij daarna bij het ontbijtbuffet. Dezelfde dames die gisterenavond stonden te boenen op de vloeren staan nu achter het buffet en zorgen ervoor dat iedereen voldoende te kiezen heeft.

Ik zie Nicole achter de balie van de receptie zitten en die heeft duidelijk slecht geslapen. Na het ontbijt ga ik even boven kijken en zie dat de kamer toch hele fikse brandschade heeft. Het heeft er echt even goed gebrand en het had veel slechter kunnen aflopen als die buurman niet zo snel had gereageerd.

Hierna pak ik mijn spullen, wens Nicole het allerbeste en stap in mijn auto. De rit gaat naar huize Sinodias. Opa geeft mij de krant van gisteren en Tijn brengt mij een frappee. Stelios is alweer aan het werk want de schade van de brand en het herstel van de kamer heeft hoogste prioriteit. Aanstaande donderdag zit het hotel volgeboekt, dus moet de kamer weer beschikbaar zijn.

De dag wordt in en om het huis doorgebracht waarbij ik geniet van de verhalen die opa Pronk mij verteld. Oma is samen met Elsbeth druk bezig want het appartement waar haar ouders zaten moet schoongemaakt worden voordat ik er in mag trekken (wat ik toch pas zal doen nadat ze om 19:00 het eiland hebben verlaten). En ook het kamertje ernaast wordt uitgeruimd. Daar heb ik nog wel eens geslapen, toen Berry en Frances er ook waren. Nu echter komt Noortje er in te slapen. Dat is een dochter van een goede jeugdvriendin van Elsbeth en die komt hier om in de beachbar van Chrisa te werken (wat vroeger het Sirtaki restaurant was).

Al luisterend en lezend kom ik de dag door want ik kan en mag niks doen. Toch zie ik kans om nog iets te doen en dat is te helpen de kussens weer in de hoezen te krijgen nadat ze gewassen zijn. Ook begroet ik Tim en Ioli die even terug zijn van kamp om straks opa en oma uit te zwaaien. Ze zijn doodmoe en hangen wat voor de tv. Verder is de lounge bank mijn plekje, samen met opa.

En dan is het 18:00, worden de laatste spullen in de koffers van echtpaar Pronk en neem ik afscheid van ze. Ik wens ze een goede thuisreis en zal ze na de vakantie zien want ik krijg war spullen van Elsbeth mee die bij hen afgeleverd mogen worden. Ik blijf op de loungeplek naar de veerboot kijken tot die vertrekt. En terwijl Elsbeth alweer nieuwe was op de waslijn hangt begin ik nu het appartement te betrekken. Voor hoe lang is nog onzeker, maar in ieder geval tot vrijdag.

De badkamer is vernieuwd en je douchet niet meer in bad maar er is een inloop douche met grote waterkop. Na de douche is het aankleden voor wat eten. Ik weet dat er onweer voorspeld is en dus zorg ik dat de ramen in redelijk waterdichte stand staan. Straks zal blijken hoe gelijk ik hiermee had.

Het eten bij Messogios smaakte weer prima en ik had net mijn tsipouro gekregen van Akis toen er flinke windstoten langs kwamen. Daarvoor was het letterlijk stilte voor de storm geweest want hierna brak het goed los. Al snel stond ik aan een grote parasol te hangen terwijl Niko en Yiannis hem inklapte en vastsnoerde. En toen begon het te regenen en te onweren. Alles vloog naar binnen en zelfs onder de vaste overkapping vond Akis het niet meer verantwoord en dus moest echt iedereen naar binnen. De bediening liep nog snel de tafels leeg te ruimen en de kleedjes werden binnen op een grote hoop gesmakt.

Ook de muzikanten waren net op tijd binnen. Er is drie keer per week live muziek bij het restaurant maar nu konden ze hun klus niet verder afmaken. Terwijl het zo te keer gaat zie ik de veerboot aankomen waarop Noortje moet zitten. Die zal zich ook wel afvragen waar ze in beland is. Elsbeth zou haar afhalen maar door de regen zie ik niet of dat daadwerkelijk gebeurt maar ik vertrouw erop dat het goed komt.

Dat blijkt ook wel als ik een uurtje later door de laatste restjes regen (van de eerste lading) naar de auto ben gesprint en thuis kom. Haar deur zit dicht dus ze zal wel slapen. Dan komt de kennismaking dus morgen wel. Terwijl een tweede golf regen en onweer over het eiland gaat, sluit ik mijn luiken. Het is 0:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje