Reisverslag  Dag 37 - Zondag 30 Juni 2013

 

Gedurende de nacht ben ik een paar keer wakker geworden van het onweer. Sommige klappen waren verdomd dicht in de buurt. Het is nu 8:15 als ik wakker word en de luiken open. Het is flink afgekoeld en nog steeds bewolkt. Ik bereid mijn eigen ontbijtje van de spullen van de Lidl. En even later krijg ik bij Elsbeth een frappe en ontmoet ik Noortje. Vlotte meid van 18 jaar met een rappe babbel.

Ook de andere kinderen zijn wakker en hoe moe dat Ioli was blijkt wel uit het feit dat ze totaal niets van het onweer heeft meegekregen. Voor Elsbeth is het even aanpoten. De was van de kinderen want die gaan aan het eind van de dag weer naar kamp. Daarnaast wisselen 4 villa's van eigenaar en moeten dus schoongemaakt worden. Ondertussen ga ik internet bij mij in het appartement aanleggen met de kabel die ik hier vorig jaar heb gekocht. En ook zorg ik ervoor dat het internet bij de huisjes - zoals Elsbeth de villa's noemt - weer functioneert. Kwestie van resetten van alle netwerkcomponenten.

Elsbeth is al in huisje 1 bezig met de schoonmaak. De schoonmaaksters komen namelijk straks pas en hierin komen al snel de volgende gasten. In dit huisje is mijn avontuur op Thassos begonnen (zie 2004). De villa's zijn afgelopen winter gerenoveerd voor wat betreft laminaatvloeren boven, banken beneden en de gehele aankleding. Met zelf gemaakte wanddecoratie van Elsbeth (Leuk! Wist niet dat ze zo creatief was), nieuwe gordijnen, enzovoort. Ook zie ik de door mij meegebrachte lampenkappen terug. Alles is nu in frisse strandkleuren, wit en blauw. Helemaal gaaf vind ik de bekleding bij de trap, een want met mini tegeltjes die in diepte verschillen.

Na de reset is internet weer beschikbaar en de kabel loopt al snel naar mijn appartement zodat ik ook internet heb. Dan lees ik dat velen bezorgd zijn over mij omdat er geen update is gekomen. Nu weten jullie waarom het even geduurd heeft. Ik installeer mijn laptop en begin de eerste dagen na de laatste update vast te leggen. Ik werk dan ook meteen de site maar bij. En ondertussen een paar keer naar boven voor een praatje. Noortje is met Tijn mee naar het werk want Tijn werkt ook al in de strandbar. Tim en Ioli worden van de tv weggehaald en naar het strand gebracht terwijl ik even een pauze bij het zwembad heb.

Dan weer wat verder tikken, maar ook dat geschiedt met leespauzes. Het is weer bewolkt aan het worden en misschien valt er weer wat regen. Grote buien worden niet verwacht, maar ik heb niet veel trek en besluit dus thuis wat te eten. Ik heb genoeg levensmiddelen van de Lidl en kom dus niets tekort.

Ik ben boven en zit met Elsbeth van een Amstel Radler (licht bier met citroen, lekker!) te genieten als Tijn en Noortje binnenkomen van het werk. Ze gaan nog even zwemmen maar zijn snel terug want het begint te regenen. Elsbeth had net de keuken schoon en Tim en Ioli weer teruggebracht kamp, maar deze twee kinderen (hoewel je dat van Noortje niet meer kan zeggen) hebben wel trek. En dus bakt Elsbeth een omelet en zitten we gezellig te kletsen terwijl die twee hun buikje rond eten.

Daarna zoekt iedereen zijn of haar bedje op. Ik doe dat ook maar heb nog geen slaap, het blijkt 22:30 te zijn. En dus ga ik lekker nog een tijdje lezen totdat ik om 23:30 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje