Reisverslag  Dag 42 - Vrijdag 5 Juli 2013

 

06:15 Wakker, maar dan ook klaarwakker. Wat nu? Dan maar een stukje gaan lopen. Ik pak de camera en loop richting haven. De zon is net op maar het is vannacht zeker niet ver afgekoeld. Gedurende de wandeling verschijnen er steeds meer wolkjes, een tegen dat de luchtvochtigheid ook niet laag is. Dat merk ik ook aan de vochtproductie van mijn lichaam. Toch is het mooi om een ontwakend Thassos te zien.

Bij Ammos Bar keer ik om, er is hier toch nu nog geen koffie te halen. Wel is dat het geval bij andere zaakjes maar mijn geldbuidel ligt thuis dus dien ik gewoon naar huis terug te lopen. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat is nu ook want dat is stijl de heuvel op. Er zit niets anders op dan zeer snel het zwembad op te zoeken. En met een mooie plons wordt die dan ook bereikt.

Ondertussen is ook de rest wakker geworden en zie ik dat er bij Kavala al beste cumulonimbus (onweerswolken) gevormd worden. Wat is het weer toch van slag dit jaar en dat is niet enkel hier, ook de mensen in Nederland worden er dol van (te koud en teveel regen). Ik geniet ondertussen van een ontbijtje in een lekkere luie stoel. En die stoel die ga ik vandaag veel gebruiken want het is ook heerlijk lezen erin.

Afgewisseld met een plons in het zwembad en daarna opdrogen onder de parasol. Want als de zon schijnt is het toch oppassen. Eind middag begint dan het gedonder in Kavala. Bij mij boven het zwembad is het dan bijna onbewolkt. Om een donderslag bij heldere hemel te voorkomen ga ik toch het zwembad uit.

Niet veel later sta ik met een frappee naast Elsbeth te kijken naar de bui. Het lijkt alsof hij de oversteek naar Thassos niet gaat redden, terwijl Elsbeth dat toch wel graag wil. De lucht weer even opschonend en de tuin verfrissend. Tijn is al thuis en Noortje haalt het op het nippertje (had na het werk om 5 uur nog even gewinkeld) want dan haalt de bui toch Thassos. Ik heb net voordat hij echt losbarst ook even nog een boodschap gedaan want ik eet vanavond thuis.

En dus staan we vanaf het balkon te kijken naar de grote regendruppels die neervallen en voelen we de frisse wind die door de bui is meegenomen. Beneden in het appartement eet ik een broodje met zojuist gekochte ei en dat is voldoende voor vandaag. Iedereen is moe dus gaat bijtijds naar bed. Dat doe ik ook en sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje