Reisverslag  Dag 44 - Zondag 7 Juli 2013

 

08:30 Wakker. Ondanks het wat kortere nachtje ben ik toch goed uitgerust. De kinderen zijn weer even een nacht thuis geweest en hangen al voor de tv. En de wasmachine draait weer. Zolang die twee (Tim en Ioli) op kamp zijn heeft de wasmachine ook vakantie en draait hij niet iedere dag. Vooral Ioli houdt ervan om zich om te kleden, de kleine diva die ze is.

En dan zijn er ook nog een paar wisselingen bij de villa's en dus gaat het voor Elsbeth niet op dat de zondag een rustdag is. Ik ga er vandaag een stranddag van maken hoewel ik er wel voor zorg dat ik uit de zon blijf want het is warm zat. De temperatuurmeter in de auto geeft al 31 graden aan als ik om 11:30 richting Golden Beach ga. Daar strijk ik neer op het enige terrasje wat nog grote bomen heeft en verdeel mijn tijd tussen lezen en mensen kijken. Het is zondag en dus is het ook met Grieken druk op het strand.

Er staat een fiks windje en regelmatig zie je een parasol het luchtruim kiezen om dan omgekeerd iets verderop te landen. En of dat dan op zonnende mensen is, dat maakt die parasol niet uit. Ik beëindig deel 25 van de leesboekenserie en ga nog even mensen zitten kijken. Dan loop ik naar de auto en pak er een nieuw boek uit. Ja het is een echte leesvakantie.

Ik besluit de zee pas bij Paradise Beach te betreden en rijdt dus eerst door na Skala Potamia. Daar heb je op een pleintje een fonteintje met fris drinkwater. Ik vul er een fles mee en giet het over armen, benen en hoofd. En dan een beetje in de wind waardoor het lekker afkoelt.

Noortje heeft een invalbeurt genomen en kan dus niet mee naar Paradise, ik had het namelijk aangeboden. Dus hoef ik niet terug en ben dus al halverwege. Ik bereik dus mijn favoriete strand al om 17:00 en duik meteen de zee in. Vanwege de wind zijn er voldoende golven maar ze zijn maar kort van duur. En omdat de bodem nog wat omgelijk is, zijn sommige golven ineens een kleine hobbel terwijl ze er veelbelovend aan kwamen rollen. Maar goed, ik vermaak mij prima en laat mij daarna lekker opdrogen in de zon.

Het is 19:30 als de zon is verdwenen en ik mijn spullen inpak. Onderweg stop ik bij een supermarkt voor een voorraad water en wat brood. Thuis duik ik nog even het zwembad in en pak daarna de stortdouche. Het is 21:30 als ik mij meld bij Akis en ik een tafeltje buiten de overkapping neem. Ik gloei toch nog wat na van de zon en met het windje erbij is het goed vertoeven. De maaltijd smaakt weer en daarna ga ik altijd aan een tafeltje onder de kap zitten voor mijn tsipouro.

Grote hilariteit als Drago steeds meer chocola over zijn shirt krijgt welke afkomstig is van gesmolten chocolade-ijs wat in het toetje zit wat je van het huis krijgt. Hij zegt zelf dat hij nu het lekkerste toetje is van Mesogios. Dan blijkt ook nog dat hij een rode onderbroek aan heeft (zag Nikos toen Drago zich bukte om een servetje van de grond te rapen). Hij wordt naar huis gestuurd om een nieuw shirt aan te trekken. De rode onderbroek heeft hij aangehouden want die heeft zijn moeder voor hem gekocht. En dus hebben we zelfs pret als er toch weer late gasten verschijnen. Ik maak het niet zo laat en sluit om 01:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje