Reisverslag  Dag 69 - Donderdag 1 Augustus 2013

 

07:30 De wekker gaat. Ja, ik ga weer met het treintje naar Kalavrita. Ik heb nog geen ticket en dus moet ik iets eerder op het station zijn. Vroeger was ik om deze tijd al onderweg, maar gisteren zag ik dat dezelfde tijden als vorig jaar gehanteerd worden, dus eerste trein vertrekt om 08:45.

Na een ontbijtje loop ik dus naar het station waar ik de tickets haal. Een retourtje kost nu 19 euro. Ik moet toch nog eens nakijken hoe de prijzen zijn gestegen in de jaren. Ik heb de meeste treinkaartjes wel bewaard. Nu eerst een koffie want het duurt nog 40 minuten voordat de trein vertrekt.

Nadat de koffie op is, ga ik even kijken bij de bouwwerkzaamheden. Ik heb gisterenavond vernomen dat het station hier ondergronds gebouwd wordt. Waarom is mij niet duidelijk, misschien omdat het anders dwars door Diakopto snijdt. Maar dit maakt de aanleg er dus niet simpeler op.

Het is niet heel druk in de trein en ik heb het clubje van 4 stoeltjes voor mij alleen. De machinist herkent mij en begroet mij vriendelijk. De rit is weer overweldigend. Hoe vaak ik het ook gezien heb - en nu zonder fototoestel zodat ik mij geheel op wat ik zie kan concentreren - het verveelt nooit. En weer ontdek ik zaken in de rotswanden die er duidelijk al eeuwen in zitten maar die mij nu pas opvallen.

In Kalavrita stap ik enkel uit om naar de voorste wagon te lopen. Ik heb een directe retour, dus over ca 5 minuten vertrekken we weer. Zaterdag zal ik een trein later nemen zodat ik Kalavrita weer even in kan (en een galaktobouriko kan eten).

Om 11:00 ben ik terug in Diakopto waar de bus die treinreizigers naar Patras brengt de hele boel heeft verstopt. De flappentap is van zijn oude plek verwijderd. Navraag leert dat hij nu naast de vishandel zit. Lekker! Enfin, na geld gepind te hebben ga ik de boekwinkel in en koop er wat kalenders en magneetjes. Dan loop ik terug naar het hotel en kan ik mij even in de koele lucht laten afkoelen. Toch is het vandaag koeler en er staat ook wind. Dat maakt het meteen aangenamer.

Na wat leeswerk ga ik met de laptop naar Puerto. Ik wil het verslag gaan bijwerken en dat kost mij weer een middagje tikwerk. Ondertussen praat ik ook nog even met Jeany - die mij toch wel herkend blijkt te hebben - en bekijk ik facebook en wordfeud. Ondertussen gaan er twee koffie, een tosti en een biertje in. Maar het is nu 18:10 en ik ben weer helemaal bij. De volgende update komt misschien nog vanuit Diakopto, anders tik ik hem op de boot en komt hij als ik thuis ben gekomen (dus donderdag de 8-e maar dat wordt dan wel vrijdag de 9-e).

Wordt vervolgd (dan ook met het einde van 2012, ik heb de aantekeningen gevonden)...


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje