Reisverslag  Dag 01 - Vrijdag 16 Mei 2014

 

06:10 Het is al vroeg opstaan want ik moet de auto nog inpakken en van wat mensen afscheid nemen. De meeste spullen staan al klaar, inclusief een broodbakmachine, een platsic bak vol spullen en een rieten mandje wat naar Ano Pedina getransporteerd gaat worden. Het is altijd even passen en meten en dat kost de meeste tijd.

Maar dan zit alles in de auto, kan ik nog even een laatste douche thuis nemen en dan is het afscheid nemen. Als eerste van buurvrouw Marie, die samen met mijn ouders het huis in de gaten zal houden. Daarna rijd ik de bocht om en komen Buuf Jenny en haar man Ton naar buiten. Er zullen weer 12 zaterdagen zonder mij doorgebracht moeten worden bij Appie, de Brasserie en Boek & Blad. Ik krijg van Jenny weer het jaarlijkse snoepje voor onderweg en ik wens ze een goede zomer.

De volgende tussenstop ligt in de Wijk. Daar woont een goede vriendin van mij. Haar zal ik iets eerder zien dan na 11 weken want ze komt met haar gezin naar Thassos toe. Onder het genot van een bakje lekkere koffie spreken we nog wat details door. En dan krijg ik een bericht van Berry en Frances dat zij gaan rijden. Dus stap ik ook in de auto en ga richting Emmen.

Daar staat zusje met haar gezin op ons te wachten. Die laten de auto daar staan, zodat we met 2 auto's richting Cochem rijden om het familieweekend te vieren. Ma is 70 geworden en dat is de reden om met elkaar een weekend door te brengen. Dat de keuze op Cochem is gevallen vind ik alleen maar goed. Het is een mooie omgeving en maandag ben ik al een stuk in de goede richting als de rondreis weer echt begint.

Martin, Lisa en Marc gaan bij Berry en Frances in de auto, zusje Trudy komt bij mij te zitten. Ik heb namelijk maar 1 zitplaats, de achterbank ligt vol spullen. Over de reis naar Cochem kan ik kort zijn: veel files, een wat ongelukkige route dwars door het Ruhrgebied maar we komen - en dat is het voornaamste - heelhuids om 17:15 bij ons huisje 220 aan.

Het is een mooi en ruim huis, voldoende voor 14 mensen. Er zit zelfs een sauna in. Mikey is met mijn ouders meegereden en die zijn al aanwezig. Harry, Monique, Bob en Daisy komen laat op de avond. Ze konden niet eerder weg vanwege school.

Het avondeten wordt verzorgd door Berry en Frances. Kofta met rijst. Daarna zijn we een stuk gaan lopen om het vele zitten van die dag te compenseren. Je zal mij dit jaar meer over wandelen horen, ik moet toch ergens mijn beweging vandaan halen en er zijn niet heel veel sportscholen in Griekenland.

De rest van de avond wordt met tv kijken, spelletjes spelen en het eerste boek (Ik ben Pelgrim, aanrader volgens Ton) doorgebracht. Om 22:30 verschijnt dan de auto van Harry en is het gehele gezin compleet. Als ook die hun plekje hebben gevonden en alles wat tot rust is gekomen is het bedtijd. Ik slaap bij Berry en Frances op de slaapkamer en dankzij de lieve hulp van Lisa heb ik een perfect opgemaakt bed. Het is iets over middernacht als de luiken worden gesloten in huisje 220.


 Volgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje