Reisverslag  Dag 21 - Donderdag 5 Juni 2014

 

08:30 Zo uitgeslapen! De vakantierust heeft dan toch toegeslagen. Na een ontbijt ga ik richting boekhandel. Daar komt net een van de zonen binnen. Broderomos, en die is niet blij! Hij is bezig met examens, net zoals zijn jongere broertje. Maar hij heeft nog de examens in de oude stijl en zijn broertje de nieuwe stijl. Het vermoeden is dat de nieuwe stijl lichter beoordeeld gaat worden dan de oude stijl omdat de nieuwe stijl natuurlijk wel beter is, volgens de beleidsmakers althans. En Broderomos denkt dat hij wiskunde verprutst heeft en is kwaad op zichzelf, het systeem en al het overige. Zijn moeder, Pellagia, zit vanwege deze examens toch al in de stress en dit helpt natuurlijk niet. Vader Mike is er iets rustiger onder en probeert zijn zoon te kalmeren en gerust te stellen. Ik kan helaas weinig hierin betekenen, enkel een luisterend oor bieden.

Dan is het op het balkon van Ruud en Maria een stuk rustiger. We zitten weer over van alles te praten. We schuwen het niet om elkaar de waarheid te zeggen maar dat gaat wel altijd met respect en in goede vriendschap. Maar het is goed als vrienden ook een andere kant laten zien of je willen behoeden voor teleurstellingen. Ze moeten straks weer aan het werk en dus gaan ze even plat om energie op te doen voor de avonddienst.

In de beachbar is het rustig. Ik eet er een lekkere lunch en er gaan weer een paar freddo's doorheen. Frappee drink ik enkel nog als ik wat langer met de koffie wil doen. Een freddo wordt dan wat waterig. Helaas geen duik in de zee, aan het strand is het echt nog niet lekker genoeg.

De avond is bewust niet beschreven, dat is een privé aangelegenheid (niets ernstigs).


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje