Reisverslag  Dag 25 - Maandag 9 Juni 2014

 

08:15 Kalimera Kriti!! Het weer is wat opgeknapt en ik ga een ontbijtje scoren in Malia Park. Maria voelt zich niet geheel lekker maar heeft gisteren al medicijnen ingenomen en dat mag ze maar met mate. Ze vecht zich er dapper doorheen. Na het ontbijt spreek ik af dat ik beide nog zie bij hen thuis, hoewel Maria vrij snel naar bed gaat.

Ik rijd door naar de boekhandel. Enkel, Mike zit daar! Het blijkt een feestdag in Griekenland te zijn, in Nederland is het nu tweede Pinksterdag. Mike belt Pellagia, die is gelukkig wakker en even later komt ze de boekhandel binnen. De koffie is net gebracht, dus het komt goed. We zitten wat te praten en ik reken bij Mike af. Want vanavond verlaat ik Kreta. En dus is het om 11:00 afscheid nemen van deze twee schatten.

Kort daarop zit ik bij Ruud en Maria en nemen we de vakantie nog even door. Dan gaat Maria naar bed en neem ik dus afscheid van haar. Een uurtje later gebeurt dat ook van Ruud en dat is wel het moeilijkste van de vier. Ze zitten diep in mijn hart. Misschien dat ik in de winter nog een vluchtje neem naar Kreta, maar dat is totaal niet zeker. We zullen zien...

Ik ga door naar Nemo Bar. Daar zit ik onder het genot van een freddo met Anita en Besi te praten. Ook George mengt zich soms in het gesprek maar hij heeft het bijzonder zwaar, je ziet zijn gedachten continue afdwalen. Dan neem ik ook hier afscheid en ga naar mijn appartement.

De auto spoel ik wat af, de spullen worden erin geladen en daarna rijd ik de scooter naar de verhuurder. Die wenk ik achterop, ik rijd terug naar Sinero en hij rijdt de scooter dan naar de zaak. Ook afgehandeld. Voorlopig heb ik geen scooter nodig. Een laatste douche en dan in de auto naar Cretan Family. Ik eet daar een simpele maaltijd, Jorgos is er nog niet, enkel Katharina. Als Jorgos er dan is, blijkt hij niet zoveel raki als gewenst te kunnen leveren. Ik krijg ook wat mee en Rene en Martine krijgen in september het tweede gedeelte van hun bestelling.

Dan is het 19:30 en neem ik ook hier afscheid. Slaperige Eddy is er ook net bij. Ik rijd de auto naar de haven van Heraklion en rijd de boot op. In de onderste garage en lig even later in mijn hut. Ik sluit mijn luiken om 22:00 als we net een half uur vertrokken zijn vanaf Kreta naar het vaste land.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje