Reisverslag  Dag 26 - Dinsdag 10 Juni 2014

 

06:15 Ik ben voor de wekker wakker. De spullen inpakken en dan liggen we ook al aan de kade. Ik kan zo de auto in, heel even wachten en dan Pireaus door richting snelweg naar het noorden. Ik had gisteren mijn ontbijt klaar gemaakt en dat eet ik nu al rijdend op. Maar pas als ik Pireaus en Athene achter mij gelaten heb. Dankzij de tom-tom ben ik vrij snel op de juiste weg en zijn de 5 rijbanen (waar je makkelijk met 7 dik overheen kan, hetgeen de grieken dan ook doen en dan tel ik de scooters/motoren niet mee) terug gebracht naar de normale 2 rijbanen.

Ik volg de snelweg tot aan Lamia en dan buig ik links het binnenland in. Om 10:30 zet ik mijn auto in bergdorp Karpenisi stil bij hotel Selestina. Dat is mijn onderkomen voor de komende 4 nachten. Een mooie kamer met tweepersoons bedspring, bad met jacuzzi en balkon met uitzicht over het dorp. Hoewel, dit dorp is wel provinciehoofdstad.

Na wat spullen geïnstalleerd te hebben en de wifi gebruikt om het thuisfront in te lichten van mijn aankomst, ga ik een koffie drinken op het plein. Goed voor de beenspieren want het dorp ligt tegen een steile helling aan, er is geen straat horizontaal.

Het weer is bewolkt met ca 26 graden. In de bergen is het altijd wat koeler en de bergen rondom zorgen voor het ontstaan van wolken, dat zie je duidelijk. Na de koffie loop ik wat rond en ga dan terug naar de kamer. Er zijn niet veel gasten volgens mij. Ik hoor namelijk verder niemand in het hotel wat 10 kamers heeft.

Ik probeer het bed even uit en dat doorstaat de test glansrijk. Heerlijk dekbedje en gladde witte lakens. Voelt zo lekker, ik rek mij nog een paar keer uit. Dan duik ik de douche in. Ondanks dat het een douche in bad is, heeft normaal niet mijn voorkeur, is deze goed en lekker. Er staan allerlei flesjes met heerlijke shampoo, bodylotion, etc. Ja, hier kan ik mij wel vier dagen en nachten vermaken. Morgen een rondrit door de bergen, maar nu een maaltijd.

Ik ontdek een leuke taverna in een steeg. De rest van de bevolking vindt blijkbaar 20:00 te vroeg om te eten, maar ze houden hier ook echt een middagrust, alles gaat dicht. Enkel een pater komt aan een andere tafel zitten. Gelukkig is mijn Grieks op het vlak van eten voldoende want op toeristen zijn ze hier niet zo ingesteld. De eigenaresse komt aan tafel alles opnoemen. Als ik een paar zaken toch niet goed begrijp, pakt ze de Griekse menukaart. Het blijkt dat een paar gerechten niet leverbaar zijn. Maar wat ik in mijn hoofd had heeft ze wel beschikbaar. Het eten is heerlijk en dan mag je met een volle maag de berg weer beklimmen naar het hotel.

Daar gaat het bad vol en lig ik lekker een uur te bubbelen en te ontspannen. Nog even wat mail en berichtjes richting Nederland en woordjes leggen met WordFeud maar dan roept het bed enorm hard. Ik sluit daarom om 23:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje