Reisverslag  Dag 47 - Dinsdag 1 Juli 2014

 

07:30 Wakker. Vandaag is het weer een werkdag maar ik wil eerst een stuk gaan wandelen. En dus loop ik al snel buiten te stappen en besluit naar het verkeerspark te lopen wat net buiten Naousa ligt. Daar krijgen de kinderen verkeersles die ze daarna als bestuurder meteen weer vergeten. Ik heb er vaker mensen zien rondlopen en doe dat dus nu ook. Ik draai diverse rondjes over de slingerende paadjes en langs allerlei verkeersborden. Zolang ik maar loop, maakt mij niet zoveel uit waar.

Na het zoveelste rondje ga ik weer richting hotel. In een uurtje toch 5,5 kilometer gelopen zie ik op de gps tracker. Akis kijkt verbaasd als ik binnen kom. Hij heeft mij niet weg zien of horen gaan. Ik vertel hem waar is ben geweest en hij lacht er hartelijk om. Ik ga snel douchen en daarna een ontbijt, heb wel wat trek gekregen. Maar ik hou het bescheiden en krijg van Toula, die Akis net heeft afgelost, al snel mijn frappee.

Ze vertelt mij dat mijn verhuizing nu definitief door gaat. Ze had al gezegd dat ik naar de grote suite mocht als die vrij kwam. Als vaste gast had ik daar nu recht op vonden de zussen. En dus verhuis ik mijn spullen van kamer 12 naar kamer 10, eigenlijk suite 10. Ruime twee kamers met een groot bed en een balkon. Voordeel is ook dat ik hier internet heb en dus hier, weliswaar op een kaptafel, mijn kantoor in kan richten.

De rest van de ochtend en de gehele middag ben ik aan het werk geweest. Om 17:30 heb ik het werk afgerond en ga nog even op het terras zitten. Keurig op tijd komt Irini binnen maar ze heeft geen idee dat ze mij gaat masseren. En ook Nikos laat niets blijken. Dus roep ik zelf dan maar dat ik het ben die ze komt masseren. We gaan naar beneden, in de spa van het hotel en daar word ik een uur lang heerlijk gemasseerd. Wat een leven heb ik ook. Het uur is zo voorbij en ik moet van Irini even blijven liggen omdat ik anders duizelig word. Ze gaat alvast naar boven.

Als ik boven kom is ze al verdwenen! Ik vraag Nikos hoe te betalen en hij zegt dat hij afrekent, Irini had al een andere afspraak weer. Ik ga met veel water lekker op het terras zitten terwijl Nikos, op mijn verzoek, met Irini nog belt om voor vrijdag een nieuwe sessie in te plannen. Hier kan ik wel aan wennen!

Na een douche om de olie te verwijderen en mij in avondtenue gestoken te hebben ga ik naar een taverna aan de straat met de vele cafés. Daar bestel ik een gebakken kaas, Batso, die je enkel hier vindt. En daarna gevuld gehakt en een lekkere salade. Samen met een flesje retsina een lekker feestmaal.

Voldaan van een heerlijke dag lig ik op mijn grote brede bed nog naar muziek te luisteren maar gaan de luiken om 0:30 toch echt dicht.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje