Reisverslag  Dag 48 - Woensdag 2 Juli 2014

 

08:15 Ik ben wakker en na een ontbijt en frappee ga ik de stad weer rondlopen. Ik kom bij een supermarkt waar enkel vandaag de retsina 30% korting heeft. Maar je moet wel een soort bonuskaart hebben. Gelukkig kan de man achter de balie mij daaraan helpen door samen met mij een formulier in te vullen. Ik kan de kaart meteen gebruiken en vraag hem dan naar een doos retsina. Helaas heeft hij maar 18 flesjes van de retsina die ik het lekkerste vind, maar komt uiteindelijk met een kratje aan waar ze allemaal in passen.

Maar ik ben te voet. Dus laat ik het kratje achter en ga snel mijn auto halen. Daar wordt het krat voorlopig bij de voorstoel gezet. Op Thassos moet de auto toch leeg, dus nu gooi ik ook alles er zomaar in. De auto rijd ik weer terug naar het hotel. Verder komt de auto ook niet. Ik heb besloten hier geen uitstapjes te maken maar enkel te voet alles te doen. Volgende week op Thassos zal de auto wel gebruikt worden voor uitstapjes.

Nu wandel ik weer terug het centrum in, ga koffie zitten drinken en mensen bekijken. Een lekkere bezigheid., kan ik lange tijd volhouden. De middag wordt dan lezend doorgebracht. Schindlers List ben ik mee bezig, ja opbeurende literatuur. Wat kunnen mensen elkaar toch aan doen, het is soms echt niet te geloven. Toch is dit de harde werkelijkheid geweest, het is geen verzonnen streekroman.

Ondertussen bevestigd Elsbeth dat ik zaterdag al naar Thassos kan komen. De kamer is vrij. Hierdoor kan ik zondag dan op mijn gemak de auto leeg maken. Het nadeel is dat Nederland de volgende wedstrijd op zaterdag speelt en Elsbeth mij wil voorzien van een oranje stola. Ik bedank hartelijk, ik ga wel mee met haar de wedstrijd kijken, maar blijf verschoond van oranje stola, bavaria jurkje, juichpak of zoals iemand naar mij appt en juichzak. Het bijbehorende plaatje mag ik niet op de website plaatsen vanwege de censuur.

Ook ben ik begin van de avond nog even wat mail aan het doorwerken. Moet ook gebeuren. Zelfs een flink juridisch document maar daar mag ik van mijn advocaat verder geen mededelingen over doen. Een staatsgreep ligt nu eenmaal gevoelig, oeps! Even oefenen: ik kan mij dat niet herinneren Edelachtbare. En dan is ook deze avond voorbij en sluit ik om 0:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje