Reisverslag  Dag 01 - Zaterdag 23 Mei 2015

 

07:10 Wakker. Aankleden en naar Appie, samen met de Buuf. Wat boodschappen gehaald bij Appie en dan koffie bij De Brasserie in Meppel met het vaste clubje. Weer veel lol maar de dames achter de toog zullen de rust koesteren zolang ik weg ben. Ook de groenteman zal mijn lawaai op de vroege ochtend niet gaan missen.

Daarna door naar Boek en Blad Meppel om de laatste tijdschriften te kopen en mijn goede vriend Peter sterkte te wensen. We nemen de afgelopen week door en ik krijg natuurlijk weer voldoende advies over wereldse zaken, maar ook het spirituele wordt niet vergeten. Dat krijg je allemaal gratis bij de beste boekwinkel van Meppel (en wat mij betreft ook van Nederland!).

Terug naar huis en dan echt spullen pakken. De ochtend was zeer nat maar ik ga geluk hebben want de middag lijkt droog te gaan verlopen. Inpakken gaat snel, heb al 12 jaar ervaring. Ook als transportdienst want voor Rita heb ik diverse zaken opgehaald en Elsbeth komt persoonlijk nog wat spullen voor in de villa's afgeven. Kleine moeite, groot plezier. Zolang ik de Alpen maar overkom, zeg ik altijd.

Ondertussen komen ook mijn ouders binnen. Die passen weer op de woning, samen met mijn echte buurvrouw Marie (die echter nu bij haar dochter in Italië is) en de goede buurtjes daarnaast, Koos en Paulien. Ja, de woning (en ik ook de rest van het jaar) zijn in goede handen!

De Buuf (ook wel bekend onder de naam Jenny) en haar man Ton komen, samen met Koos en Paulien nog even een bakkie koffie doen. En dan is het toch echt tijd voor een laatste nacht in mijn eigen bed. Ik sluit mijn luiken om 22:30.


 Volgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje