Reisverslag  Dag 02 - Zondag 24 Mei 2015

 

06:15 Ik ben zelfs al iets eerder wakker. Het gaat beginnen! De laatste spullen in de auto en de broodjes voor onderweg worden met veel liefde (net als vroeger) door Ma klaargemaakt. Ik stop de laatste spullen in de auto en zie dan Berry en Frances aan komen. Die komen mij altijd uitzwaaien, wat best lief is aangezien ze gisteravond nog tot laat op paardenconcours zijn geweest. En tot mijn grote verbazing komt ook Paulien eraan. Die had van Marie de opdracht om mij, namens haar, uit te zwaaien. Had ze niet hoeven doen, we hadden best wel een dealtje kunnen sluiten, had zij mooi kunnen doorslapen.

07:30 Zit ik in de auto, heb afscheid genomen van eenieder en start de diesel. Al toeterend draai ik het hoekje om. Buuf Jenny komt voorzichtig uit huis want die weet wat mijn plan is. Ik krijg van haar weer wat lekker snoepgoed voor onderweg en zal wachten op mijn ererondje.

Iedereen verwacht ook een ererondje en staat dus nog netjes te wachten. Goh, ik zal dat toch eens overslaan... Ik stel nog even de navigatie goed in en draai dande auto de snelweg op, de A28 richting Hoogeveen. Achtervolgt door Berry en Frances die weer zo snel als mogelijk richting hun bed gaan (ze zullen het vast ontkennen). Ik rijd ook dit jaar over Meppen en pak dan de A7 in Duitsland naar het zuiden.

Over de rit kan ik kort zijn. Het was een heerlijke rit! Droog, geen files, paar wegwerkzaamheden en de diesel snort ook bij 200 km/u als een zonnetje. Na de vakantie ga ik een nieuwe auto krijgen, een Seat Leon ST op benzine. Dus dit is het laatste jaar met de Mazda en ik weet nu al dat ik die auto goed ga missen.

Over de Fernpas ga ik Oostenrijk in. Het is niet warm, de sensor geeft een schuchtere 8 graden aan.

Het is 16:30 als ik de auto bij het hotel stil zet. Ik heb dan al getankt omdat het in Oostenrijk goedkoper is dan in Duitsland en Italië. Nu haal ik met gemak de boot in Ancona. Zelfs met de omleiding die ik ga doen, maar dat lees je moregn wel.

Met eigenaar Franz sta ik een tijdje te praten en krijg kamer 308. Even rondlopen in het dorp om de benen te strekken. Als avondeten gaan er een paar broodjes naar binnen. Van Franz heb ik een ontbijtje in de vorm van 4 belegde broodjes gekregen omdat ik morgen om 06:00 in de auto moet zitten! Voor koffie bedank ik, die pak ik onderweg wel vers (Italiaanse espresso hmmm). In de plaats daarvan krijg ik een halve liter jus mee.

Na een douche zap ik nog even langs de Oostenrijkse en Duitse zenders en om 21:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje