Reisverslag  Dag 03 - Maandag 25 Mei 2015

 

05:30 Voor de wekker ben ik al wakker. Ik besluit mij niet om te draaien, maar nog een douche te pakken, een broodje te eten en te gaan rijden. Ik rijd om 05:50 de auto uit de tiefgarage waarbij ik mij nog bedenk dat ik de keycard wel in de brievenbus moet doen. De auto is zwaar en schaaft licht over de drempel als ik omhoog ga. Ik stop nog even bij de bakker voor twee belegde broodjes voor de lunch (is al om 6:00 open, ook op de Pinksterdagen) en rijd daarna richting Italiaanse grens.

Na wat binnenwegen rijd ik de Brennersnelweg op, ga ik Italië binnen en gaat het rustig bergafwaarts de Brenner af. Vrachtwagens rechts, ik links, precies zoals het hoort. Op de cruisecontrol en af en toe even naar rechts om een fanatiek Italiaantje te laten passeren. Het is droog en ik geniet van een schuchter zonnetje wat tussen de bergen en de wolken door probeert mij te bereiken.

Onderweg genoten van de ontbijtzak. Lekker belegde broodjes en ik stop onderweg twee keer voor een duplo espresso. Ik vermaak mij prima, de zon doet wonderen voor je humeur. Op de weg verder geen problemen, maar ik ga niet rechtstreeks naar Ancona. Ik ga een bezoek brengen aan buurvrouw Marie bij haar dochter Jolanda en man Beppe in Taglio di Po. Dat betekent dus afbuigen richting Padova en dan de wegen binnendoor. Dat schiet niet erg op want het vrachtverkeer neemt die wegen ook om te besparen op tol. Je mag er echter ook niet hard en er staan regelmatig camera's.

Iets over tienen heb ik dan toch de woning in Taglio di Po gevonden en word ik hartelijk begroet door Marie en Jolanda. Al snel zit ik aan een lekkere espresso en wisselen we verhalen uit. Het is 12 jaar geleden dat ik Jolanda heb bezocht, toen nog in de oude woning boven de Caribinierie post. Nu hebben ze een pracht van een woning aan de buitenkant van het plaatsje. Even later komt ook Beppe thuis en zitten we wat te praten over Griekenland en de bootreis. Beppe belt de haven van Ancona. Het schip is op tijd en zal 17:30 vertrekken. Ik moet dus uiterlijk 12:30 weer gaan rijden want ik moet twee uur voor vertrektijd in de haven zijn. Een kort bezoek maar wel inclusief een complete rondleiding door het mooie huis. Enkel de kinderen zal ik niet zien, die zitten op school.

Om 12:20 vertrek ik dus weer en ga via de binnendoor wegen naar de A14 die naar Ancona gaat. Inchecken gaat goed en ik mag al snel de boot op. De garage is bovenin, dus geen klim richting receptie. Kamer 9032 is snel gevonden en ingericht. Ook de massage voor morgenochtend wordt geboekt en dan merk ik op dat we nog steeds niet varen. Geen info maar uiteindelijk vertrekken we twee uur te laat. Omdat mijn eerdere boeking niet doorging (schema gewijzigd), heb ik wel een gratis avondmaaltijd te pakken. Zin om aan de site te werken (die moet nog gereed gemaakt worden voor 2015) heb ik niet en dus doe ik dat ook niet. Lekker met een leesboek op bed en later ook wat muziek. Om 23:00 sluit ik, al licht schommelend, mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje