Reisverslag  Dag 05 - Woensdag 27 Mei 2015

 

08:00 Wakker. Dat was een lekkere nacht. En best fris nog, dus de deken kan nog op het bed blijven liggen. Na een ontbijtje ga ik een rondje Diakopto lopen. Het is windstil maar wel licht bewolkt. Aan de kant van de bergen beginnen de eerste donkere koppen al te verschijnen, dus ook vandaag kans op een bui (zoals de verwachting al aan gaf).

Ik eindig bij het station waar ik alvast mijn treinkaartje voor vrijdag koop. Want dan ga ik weer met de tandrad de bergen in. Daarna ga ik op mijn vaste terras zitten en bestel ik mijn eerste freddo espresso. Ondertussen zie ik een buslading schoolkinderen uitgeladen worden - en uitgelaten zijn - die even later met de trein de bergen in gaan. Dan ben ik ook al aan mijn tweede freddo bezig. Lekker mensen kijken, wat is dat toch zalig! En ik zit op een goed plekje, kan de hele straat langs het station overzien.

Anna, de serveerster, trekt haar wenkbrauwen op als ze mij de derde freddo komt brengen. Maar goed, ik heb nu eenmaal op een dag wat cafeïne nodig. Als ook die op is, en ik drink echt langzaam, is het tijd om naar het hotel terug te gaan. Daar ga ik wat accu's opladen, laptop bijwerken en wat backups maken.

Zo verstrijkt de middag en is het 18:00 als ik weer richting station loop. In de ondergaande zon toch nog maar een freddo gedronken en daarna een Griekse salade en een pitta gyros besteld. Samen met een Grieks biertje is dat weer voldoende voedingsstoffen. Het heeft vandaag een paar keer gespetterd maar meer dan dat is het niet geworden. Wel is de wind flink aangewakkerd. Waar de zee vanochtend nog een vlakke spiegel was, kun je nu wel spreken over woelige baren.

De avond wordt met muziek gevuld. Lekker luisteren naar wat goede artiesten met goede muziek, dat doet de mens goed. Aangezien ik morgen een werkdag gepland heb, zal ik het niet te laat maken. En dus sluit ik om 22:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje