Reisverslag  Dag 18 - Dinsdag 9 Juni 2015

 

06:15 Wakker. Ja, dit gaat zo waarschijnlijk door totdat ik het nachtwerk ga maken, wat hier niet meer gaat gebeuren denk ik, of dat ik sloten alcohol zou nuttigen. En ook dat blijft netjes achterwege. Na een boterham ga ik nu lopen naar het einde van Stalis en weer terug. Zo is er weer wat beweging gedaan en begint mijn ochtend fris en fruitig na de afsluitende douchebeurt.

Toevallig ziet Mike mij bij de hoofdstraat in het koffietentje en roept dat hij en Pella al koffie hebben. Net op tijd want ik was aan het bestellen. Anders hadden ze gewoon door moeten drinken. Een kort bezoek aan de boekhandel en dan ga ik met Mike naar de minigolf. Ze hebben daar problemen met internet en dat wordt pas de komende dagen verholpen. Ik heb wat muziek op een usb stick gezet en dat zet ik nu op de pc daar zodat ze toch muziek hebben.

Op weg naar Nemo stop ik even bij de Spa en sta met de eigenaresse en Litsa te praten. Als de eerste vertelt dat Litsa 35 is, wil ik dat absoluut niet geloven. Tweede helft 20 ja, maar 35 nooit. Totdat Litsa haar ID kaart laat zien. We maken verder nog veel lol over sommige toeristen, mijn helm en andere zaken die ik hier niet kan vermelden (had te maken met Crazy Frog, dan weet ik het zelf wel weer als ik dit teruglees).

Bij Nemo krijg ik mijn drie-eenheid voorgeschoteld, flesje water, verse jus en een freddo espresso metrio. Het is er rustig. Ik besluit een ritje in de bergen te maken, een rondje Mochos-Krassi. Ik merk dat het steeds dreigender eruit gaat zien. Vandaar dat ik geen koffie drink in Krassi maar meteen weer de berg af naar Malia. Het laatste stuk beginnen de druppels al te vallen maar toch red ik redelijk droog mijn kamer.

De middag verstrijkt dus weer binnen, met leesboek, muziek en internet. Ondertussen vallen er nog een paar buien maar dan lijkt het verder op te klaren. Ook de verwachtingen geven aan dat het nu enkel beter wordt.

Het drupt nog een klein beetje als ik naar Cretan Family ga voor een smakelijke maaltijd. Jorgos gaat bijtijds richting hun appartementen en Aristo komt een tijd bij mij zitten. Maar dan roept de plicht en ga ik op huis aan. Na nog wat leeswerk sluit ik om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje