Reisverslag  Dag 27 - Donderdag 18 Juni 2015

 

08:00 wakker. Evers staat op gaat aan, een bak koffie en een ontbijtje zijn snel gemaakt. Het is 09:45 als ik bij de boekhandel aan kom en even met Pellagia zit te praten totdat Mike binnenkomt. Ze hebben voldoende problemen, helaas kan ik dat niet voor ze oplossen. Maar zoals voor veel Grieken is de bodem al lang bereikt wat het volk nog kan doen, financieel gezien. En die verdomde politici hebben een complete boterberg op hun hoofd maar bijna geen journalist die daar doorheen (durft) te prikken. Nee, populistisch meebrallen werkt blijkbaar beter.

Het is 11:30 als ik naar Nemo verhuis en daar de drie-eenheid krijg terwijl ik met Aphroditi en Anita praat. Jorgos nodigt mij uit voor een raki sessie, samen met mezedes (kleine hapjes) en daar doe ik wel aan mee. Hoewel ik het aantal glaasjes wel beperk. Hij zorgt er wel voor dat ik een voorraadje raki mee naar huis kan nemen. Ik kan het voor inkoopspijs van hem overnemen.

Op de terugweg stop ik even bij de Refresh Fish Spa en vertel dat ik de raki thuis neer ga zetten en dan nog even de visjes kom voeren. Zo gezegd, zo gedaan. En terwijl ik bijna een uur de visjes voer (Poulina tikt er iedere keer minuten bij) heb ik veel lol met Litsa en Poulina. Aphroditi is de hele tijd bezig met een manicure. Het gaat meer waaien en er komen wolken opzetten. Na het uurtje visjes voeren blijf ik nog even bij Litsa en Poulina staan om daarna naar huis te gaan.

Ik ga het verslag nu bij de tijd brengen, vooral de dag met de jeepsafari kost wel wat tijd. Het is nu 18:06 en ik ben volledig bij de tijd. Ondertussen is het ook compleet bewolt geworden en staat voor morgen een regenbui op de verwachting. Vreemd weer maar dat is het de laatste jaren en het wordt steeds gekker.

Morgen is mijn laatste dag op Kreta. Afscheid nemen, kamer uitruimen en auto inpakken, nog een massage van Litsa, scooter inleveren en dan richting boot. Die vertrekt om 21:00 en dan rijd ik zaterdag, met een tussenstop in Larissa om de zoon van Mike en Pella te verrassen, door naar Rita en Yiannis. Het weer daar? Een koele 20-24 graden en fikse buien. Ja, de zomer is nog niet begonnen. Het volgende verslag komt dus uit de bergen in noord Griekenland.

Wordt vervolgd...

Ik ga bijtijds naar Cretan Family. Daar kijken ze vreemd op dat ik zo vroeg ben, maar ik leg uit dat ik straks nog naar Ruud en Maria wil en dan snappen ze het. Ik maak met Jorgos een afspraak voor morgen, hij heeft toch een kleine hoeveelheid raki beschikbaar voor Rene en Martine.

Na het eten ga ik door naar huize Jongeneelen en daar drink ik met Maria nog wat retsina die van de bbq is overgebleven. We praten en kijken tv waardoor de avond weer veel te snel verstrijkt. Het is 23:00 als mijn luiken zich sluiten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje