Reisverslag  Dag 28 - Vrijdag 19 Juni 2015

 

06:00 Ik ben wakker omdat het dompig benauwd in mijn kamer is. Ik zet de balkondeuren aan beide kanten open en zie een zwaar bewolkte lucht. Even later begint het te regenen, soms fikse waarbij ook wat gerommel te horen is. Ik ga liggen en het getik van de regen zorgt ervoor dat ik toch weer in slaap val.

Om 8:00 word ik weer wakker. Het is de laatste dag op Kreta en dus pak ik al zoveel mogelijk spullen in en zet die klaar. Het is ondertussen droog geworden en een karig zonnetje komt door. Na mijn ontbijt zet ik koers naar de boekhandel van Pellagia. Er wordt een koffie besteld en ik krijg het adres en telefoonnummer van Brodromos in Larissa. De ouders van Pellagia, dus opa en oma van Brodromos, zijn daar ook en oma weet dat ik ga komen. Dan is er in ieder geval iemand om de deur open te doen. De voorpret is genoeg om alle zorgen (van Pellagia en Mike) even te laten vergeten.

Dan is het toch tijd om afscheid te nemen en door te rijden naar Nemo Bar. Daar zit Aphroditi slaperig aan de verse jus en werken - zoals gewoonlijk - Anita en Besi weer perfect samen. Ik krijg mijn drie-eenheid en al kletsend vliegt de tijd. Nog een club sandwich van Anita en dan is ook hier het afscheid nemen. Leuk is het nog steeds niet, maar je bouwt een zekere ervaring op waardoor het iets gemakkelijker gaat. Maar iedereen achterlaten in deze onzekere tijden van crisis is niet leuk.

Via Anita heb ik nog een klein flesje raki geregeld en daarmee kom ik aan bij Refresh Fish Spa. Nou, dat flesje werd even snel door drie dames aangevallen zeg! Ze zijn er in ieder geval blij mee. Niet veel later lig ik op de massagetafel en word ik vakkundig onder handen genomen door Litsa. Wat een mooie afsluiting van mijn tijd op Kreta. Ik zal haar en haar knedende handen missen.

Een goede anderhalf uur later ben ik weer teruggekeerd op aarde. Beneden wachten de dames en Poulina wil nog een shot raki voordat ze vertrekt. Daarna neem ik ook afscheid van Aphroditi en Litsa. Ik vergeet bijna af te rekenen, zo chill ben ik geworden. Helaas kan ik dat niet heel lang blijven want de auto moet ingepakt worden.

En dus rijd ik naar huis en begin in te pakken. Ondertussen smeer ik ook de laatste overgebleven broodjes, die zijn voor vanavond en morgenochtend op de boot. Alles komt weer netjes in de auto te zitten, hoewel netjes, ik prop een paar plastic zakken gewoon in elke vrij gat. Aan het eind van de rondreis zal de rotzooi van de spullen gescheiden worden.

Ook de scooter moet ingeleverd worden. Ik rijd er naar toe en rijd met iemand van de verhuur terug naar mijn kamer. Daar overhandig ik de sleutel en nu beschik ik enkel weer over de auto. Ik ruim mijn wifi connectie op, de 30 meter netwerkkabel en de router verdwijnen weer in de auto. Daarna is de kamer leeg. Ik controleer alles twee keer want ik kan straks moeilijk terug. De sleutel blijft op de tafel binnen liggen en ik trek de deur definitief achter mij dicht.

Met de auto rijd ik naar Cretan Family waar Katharina mij op wacht. Jorgos en Nikos komen er zo aan en die wachttijd wordt met een frappee verzacht. Natuurlijk had Jorgos geen raki klaar staan en als hij komt vraagt hij aan mij waar de lege flessen zijn. Ja, die is handig. Uiteindelijk weet hij wat lege flessen te scoren en die worden gevuld met het heerlijke vocht.

Ik neem afscheid van hen en rijd de auto nu naar huize Jongeneelen. Ruud staat zijn Jeep te poetsen. Even later zitten we in de tuin, Ruud, Maria en Cooper. Het hondje is nog steeds even druk en kan steeds hoger springen en ook al trap lopen. En begint al echt te puberen. Het is 19:15 als ik afscheid neem van deze lieve vrienden en de auto naar de haven van Heraklion stuur.

Daar aangekomen ga ik direct de boot op en naar mijn kamer. Ik eet de broodjes, lig nog wat te lezen en we zijn net een uur aan het varen als ik om 22:00 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje