Reisverslag  Dag 53 - Dinsdag 14 Juli 2015

 

Het is 08:15 als ik wakker word. Na het ontbijt duik ik meteen de auto in. Ik rijd naar Golden Beach en vind daar een plekje onder de bomen voor mijn auto. Ik moet namelijk de inhoud wat herschikken, het is nu een zooitje geworden. Er staat een lekker briesje van zee maar toch haal ik niet alle spullen uit de auto. Ik sta niet helemaal vrij en wil niet dat men ziet wat er allemaal in zit. Maar toch lukt het herschikken goed en heb ik weer wat ruimte.

Daarna parkeer ik de auto verderop aan het strand, ik wil wel even de zee in. Maar eerst even een koffie. En terwijl ik die drink zie ik een heel wolkendek over de heuvels aan komen rollen. De wind sterkt wat aan en er komen al mensen van het strand. Blijkbaar te fris of het zand schuurt ze teveel. Ik laat mijn duik even voor wat die is en rijd terug naar de hoofdstad en door naar Elsbeth.

Die is druk bezig met allerlei onderhoudsmannen aanwijzingen te geven. Maar toch maakt ze even tijd voor een bakkie. Dan ga ik terug naar het hotel. Er vlakbij is een klein plantenwinkeltje. Ik heb bij Aqua Beachbar kleine olijfboompjes gezien, misschien hebben ze die hier ook. Ja hoor, zeker. Uiteindelijk koop ik 6 boompjes die ik bij hen mag laten staan totdat ik het eiland verlaat. Ik betaal ze al wel en ze worden apart gezet.

De zon komt er weer door en dus loop ik naar Aqua. Maar als ik daar aankom is de lucht alweer dichtgetrokken. Ik blijf er wel even zitten, koffie, lunch en goede muziek. Dan maar terug naar huis en wat lezen.

Elsbeth gaat weer met de kids uit eten en ik mag als zesde kind ook mee. In het centrum zit ik eerst van een koffie te lurken terwijl ik een keur aan toeristen zie langskomen. Ze zijn nu redelijk op tijd en ik kijk bedenkelijk naar de lucht. We zitten niet onder de overkapping maar als we de eerste spetters voelen stuur ik er toch op aan om onderdak te zoeken. We zitten er net als de sluizen even goed open gaan. Dit was totaal niet voorspeld! Maar Elsbeth is weer blij voor de tuin. De bui duurt niet lang en als het eten op is gaan de jongens weer op stap en nemen Tim mee.

Dus neem ik de dames, Ioli en Elsbeth, onder mijn hoede. Wandelend door de kalverstraat komen we uiteindelijk bij Karanti uit en doordat Elsbeth teveel gegeten heeft bestellen we allebei een tsipouro. Ik omdat ik het lekker vind, zij - op mijn aanraden - om verlost te worden van het volle gevoel. En dokter Yiannis krijgt gelijk, het helpt. Ioli zit aan een ijsje.

En zo is het toch alweer middernacht geworden. Elsbeth haalt met Ioli de auto en ik zoek Tim bij de botsauto's op. Ik zorg ervoor dat hij niet verdwijnt want zijn moeder wil dat hij ook mee naar huis komt om te gaan slapen. Dus stapt Tim even later gedwee in de auto. Ik wijs een lift van de hand, ga lekker teruglopen. Ik sluit om 01:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje