Reisverslag  Dag 55 - Donderdag 16 Juli 2015

 

08:00 Ondanks het luik ben ik toch vroeg wakker. Na het ontbijt ga ik daarom al vroeg naar het strand, Golden Beach kies ik uit. De zee heeft een kleine deining omdat er een windje van zee het land op blaast. Wat wel een nadeel is dat er daardoor veel bruin zeewier bij de kust is en het water enigszins troebel is. Maar ik lig in zee en dat is toch even geleden. Bijna een maand! En toen was het zeewater toch echt een stuk kouder.

De zon krijgt steeds meer kracht en om 11:15 besluit ik het strand te verlaten. Ondanks de parasol wordt het mij te heet. Bij het huis van Elsbeth aangekomen hoor ik dat de jongens al vertrokken zijn. Ik vraag of het goed is dat ik alvast de internetkabel trek van haar kantoortje naar het appartement. Ik zeg er niet bij "dan hoef ik dat morgen niet te doen als ik het appartement ga bewonen". Waarom ik dat zo benoem? Blijf lezen, dan kom je het echt te weten.

Stelios komt thuis en die gaat samen met Elsbeth en de kinderen nu naar het strand. Ik ga terug naar mijn hotelkamer maar die heb ik gisteren de hele dag al gezien, dus wil ik naar buiten. Wel viel mij op dat er niet schoongemaakt was. Maar goed, dat komt vast straks wel.

Ik ga dit keer niet lopend naar Aqua beachbar, maar neem de auto. Ik kan die daar gelukkig nog wel parkeren en ik heb net een lekker bankje gevonden en wil bestellen als ik door Elsbeth gebeld wordt. Ze hebben mijn hotelkamer nodig! Had ze dat niet verteld?

Het resulteert dus in een iets andere middag. Ik onderbreek de bestelling, stap in de auto en rijd terug naar het hotel. Daar is de schoonmaakster al bezig op mijn kamer, mijn spullen zijn van de slaapkamer al verhuisd naar de zitbank. Mijn (Nederlandse) mobiel en portemonnee hebben ze veiliggesteld bij de balie (ik had enkel wat los geld meegenomen naar het strand).

Dus in rap tempo worden alle spullen in de auto gestopt en reken ik af bij de balie. Dan de airco op vol en richting huis van Elsbeth en Stelios (huize Sinodias). Daar zet ik de auto in de garage en kan ik zo snel en in de schaduw mijn spullen het appartement in brengen. Ook monteer ik de router aan de internetkabel, maar ik krijg geen internet. De deur naar boven is helaas op slot, dus dat wordt nog even geduld hebben.

Ik zit net een boek te lezen (en een beetje af te koelen) als ik Tijn binnen hoor komen. Die is niet mee naar het strand maar was bij vrienden. Hierdoor kan ik nu de internetverbinding in orde maken en ben ik helemaal geïnstalleerd in het appartement. Voor de komende 6 dagen dus. Aangezien ik nu geen zin meer heb om naar de strandbar terug te gaan, duik ik hier even het zwembad in. Helaas is het niet echt mogelijk om aan het zwembad te liggen. Er vliegen hier een paar heel irritante en stekelige steekvliegen rond. Als ze je in de gaten hebben kun je maar beter snel vertrekken of het water in duiken.

En dus droog ik mij af na een tijdje in het water gelegen te hebben en ga ik op bed liggen lezen terwijl de fan enige koeling verzorgt. Hier beneden in het huis heb je geen airco nodig, een fan is voldoende.

Begin van de avond rijd ik naar de supermarkt om de nodige etenswaar in te slaan want morgenochtend zal ik toch zelf een ontbijt moeten maken. Nadat die boodschappen in de koelkast zijn opgeborgen kan ik op weg naar een avondmaaltijd. Ik rijd met de auto naar Messogio. Daar heb ik weer een lekker maaltje en maak ik geintjes met Nikos. Na afloop van het maal sla ik de zoetigheid over en kies voor een tsipouro. En daarna krijg ik er nog een. Ik moet nog terug met de auto, dus ik houd het rustig. Het is 0:30 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje