Reisverslag  Dag 56 - Vrijdag 17 Juli 2015

 

09:30 Wakker. Dankzij het luik is het hier goed donker en ik slaap hier altijd heel goed. Tijdens het ontbijt kook ik ook de voorraad eieren, want een gekookt eitje bij het ontbijt hoort toch wel tijdens de vakantie. De verwachtingen spreken over een hete dag en het voelt nu al alsof men gelijk gaat krijgen.

Bij Aqua beachbar hebben ze in ieder geval ook alvast de fans aangezet. En ook dankzij de grote parasols en de bomen erboven is het hier goed uit te houden. Helemaal als er soms even een klein briesje opsteekt. De bankjes zijn net te klein om er lekker in te gaan liggen. Maar al zittend kom je met een goed leesboek toch een heel eind.

Maar na een lichte lunch voel ik toch de oogleden zwaar worden. Ik rijd weer naar huis en ga lekker voor een middagslaapje. Daarna strijk ik in een van de grote fauteuils neer die in het appartement staan en ga verder met lezen. De lucht buiten is nu echt zwaar van de hitte en de luchtvochtigheid is nog niet laag genoeg om het toch aangenaam te houden. Maar hier binnen is het prima.

Vanwege de warmte ga ik ook pas om 21:30 eten. Begin van de avond bij Elsbeth boven op de koffie geweest. Je loopt gewoon bij hen het huis in, doe alsof je thuis bent is het motto. Dat gevoel heb ik ook wel bij Messogio, hoewel het daar behoorlijk druk is. Yiannis stuurt de aankomst van de mensen enigszins door tafels even op gereserveerd te zetten. Zodoende kan de keuken het aanbod van gasten aan en zit je niet eeuwig op het eten te wachten. Heel slim.

Na het eten komen de tsipouro's weer ten tonele. En zit ik aan het eind nog een hele tijd te praten met Nikos, Yiannis en Maria. Maria is het zusje van Nikos en regelt de bonnenadministratie. Ze spreekt minder goed Engels dan haar broer maar soms begint ze ook gewoon in het Grieks omdat ik wat gezegd heb in het Grieks. Ik sluit nog net niet het restaurant af maar het scheelt niet veel. Om 01:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje