Reisverslag  Dag 11 - Zondag 5 Juni 2016

 

7:00 wakker. Ik pak mijn spullen, verlaat de kamer, ga naar de ondergrondse garage, stop ze in de auto en rijd de auto naar boven. Nu kan ik de sleutel al bij de balie afgeven en kan ik hem niet vergeten.

Na het ontbijt hoor ik van eigenaar Franz dat ze straks een processie vanaf de kerk hebben. Maar ik wacht daar niet op maar ga met de auto richting Italie. Natuurlijk wel nog even gestopt bij de bakker voor een paar heerlijk belegde broodjes.

De rit gaat voorspoedig. Ik ga de goede kant op. Veel Italianen hebben een lang weekend gehad en aan de overkant staat een file van wel 80 kilometer lang! Wel mis ik de eerste afslag van Ancona. Vanwege werkzaamheden was de afslag verstopt tussen de paaltjes. Maar dankzij de navigatie kom ik toch in de haven. Daar krijg ik de tickets en is het wachten op de boot.

Die zou op tijd zijn maar blijkt een tijd voor de haven te hebben moeten wachten. Met een uur vertraging meert die aan en dan komt er nog meer vertraging. Want hier worden vrachtwagens en kleine busjes gecontroleerd op vluchtelingen. Het Rode Kruis staat erbij en er komen er een tiental van de boot afgelopen.

Dan mogen wij erop en word ik in de rij voor Patras gezet. Kaart voor de hut had ik al bij de incheck gekregen dus ik kan zo naar de hut. Daarna loop ik naar de Spa en boek ik voor morgen 10:00 een massage. De avond wordt met brood en leesboek doorgebracht. We vertrekken 2 uur te laat maar ik slaap er niet minder om want al om 21:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje