Reisverslag  Dag 22 - Donderdag 16 Juni 2016

 

06:00 Wakker. Even snel een broodje en dan naar de garage. Ik kom om 7:15 pas van het schip doordat men eerst een slaperige Griek uit zijn hut moest slepen aangezien die de auto's blokkeerde met zijn auto.

08:00 de Lidl in Chersonissos en om 8:30 ben ik bij Sinero apartments, kamer 1, mijn vaste stekkie op Kreta. Niet veel later klopt Mike al aan. We praten even bij en dan laat ik zijn aanbod schieten en wil lopend naar de scooterverhuur. Dat gaat goed maar je kan mij uitwringen. Het is nu al 33 graden.

Nadat ik de scooter heb geregeld ben ik toch maar even naar de kamer gereden voor een schoon shirt en toen pas koffie gehaald en naar de boekwinkel van Pellagia gereden. Ook met haar loop ik de afgelopen 10 maanden door.

Volgende stop: Nemo bar met een tussenstop bij de Fish Spa. Poulina is er en regelt voor mij morgen een massage en een serie nagel verzorgingen. Daarnaast moet ik ook de vissen voeren. Daarna kom ik bij Nemo en vind ik Anita alweer druk achter de pannen. Ik geef haar het kookboek van de Zagori voor al die jaren dat ze mij voorzien heeft van lekker voedsel. Ook hier weer bijpraten en herinneringen ophalen.

Na de lunch ga ik naar mijn kamer terug. Airco aan en met boek op bed. Zodoende de grootste hitte een beetje ontlopen. Wat voel ik mij hier toch thuis. En ik val even in slaap.

Het is 18:00 als ik bij huize Jongeneelen aanbel. Die waren wat in de war met de dagen en hadden niet door dat ik nu al op het eiland was. Wel dus. Ruud moet echter naar een meeting met de Safari chauffeurs dus is het gesprek even kort. Maria krijgt van mij ook een Zagori kookboek, Ruud helpt wel met vertalen. Daarna zit ik een hele tijd met Maria te praten in de tuin, die een stuk koeler is dan de woning. Echter, de muggen zijn hier ook al actief en we worden op een gegeven moment toch naar binnen gedreven.

Als Ruud terug is zit ik met hem te kletsen en kijken we wat tv. Het is 23:30 als ik ze een goede nacht wens, Ruud moet morgen gewoon werken. Ik vind het ook genoeg en sluit 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje