Reisverslag  Dag 57 - Donderdag 21 Juli 2016

 

06:15 Ik ben wakker en zit al snel hierna in de auto. De zon komt mooi op boven de heuvels en zet de kloosters in een bekoorlijk licht (ik hoor het ze zeggen). Ook stop ik bij het kapelletje bij het grote Meteora klooster. Ondanks de afzuigkap (zie vorig jaar) steek ik er diverse kaarsjes aan. Ik heb van Rita ook geld meegekregen en ze heeft bepaalde mensen genoemd waarvoor een kaarsje gaat branden.

Het is nog zo stil overal dat ik bijna in hogere sferen kom. Maar dan dreunt een drilboor alle gedachten weg. Aan diverse kloosters wordt groot onderhoud gepleegd en die werklui beginnen (terecht) vroeg. Dan dus terug naar het hotel voor het ontbijt. En wie staat er achter de balie? Charlies! Het blijkt dat ze een andere functie heeft. Maria doet de balie en Charlies de administratie. We staan een tijd bij te praten en dan ga ik toch even een ontbijtje nuttigen.

Daarna de laatste spullen in de auto en ga ik richting Thassos. Eerst een stuk slingerend over wat bergen en daarna is het snelweg. Als ik bij Keramoti de snelweg verlaat is het 12:30. Marco gaat vanmiddag met (verdiende) vakantie maar hij zou mij voor 13:00 nog even bellen om bij te praten. Ik sta net in de Lidl voor wat boodschappen als hij belt. En dus sta ik - geleund tegen een koelvak totdat mijn schouder zeer doet van de kou - de "bedrijfsgeheimen" te delen met de bezoekers van een Griekse Lidl.

Hierna de veerboot op waarbij ik in de auto blijf zitten om de airco te laten draaien. Op Thassos aangekomen is het maar een paar honderd meter alvorens ik bij mijn hotel ben. Ik verblijf dit jaar niet onder het huis van Elsbeth, dat had ze al vergeven aan vrienden. Maar hotel Filia, heb ik vorig jaar ook een paar nachten doorgebracht, bevalt mij ook prima, het is in het centrum.

Ieder voordeel heb zijn nadeel. Ik krijg kamer 210, mooi aan de rand van het gebouw, dus lekker rustig. Tot zover het voordeel. Het nadeel is dat je aan de rand van de wifi antenne buiten bent. Mijn laptop kan met moeite een verbinding maken. De iPad niet maar mijn telefoon (toch een kleinere antenne zou je denken) niet. Ja, het zit dit jaar niet erg mee qua verbindingen. En juist dan heb je ze nog wel eens nodig.

Nu laat ik het voor wat het is. Morgen een werkdag maar dan zie ik het wel. Nu eerst naar Elsbeth en daar word ik hartelijk begroet. Ook even later door een in de hoogte geschoten Ioli. Als bijna de lengte van Elsbeth en die is beslist niet de kortste. We zitten een tijd elkaar bij te praten, Elsbeth en ik. Maar daarna roept de plicht want ze zou vanavond koken, ook voor de vrienden van beneden. Ik ga richting hotel, neem een douche en kleed mij om. Ik kan lopend, wat kruipend, naar Messogios.

Daar word ik herkend maar er zijn wel wat personele wijzigingen. Akis heeft nu een eigen restaurant (was vorig jaar al weg) en Nikos is in dienst. Dimitris is nu hoofdober en hulpje Jorgos loopt er wel nog steeds rond. Even later blijkt dat Maria er ook is, het zusje van Nikos. Ze komt namelijk achter haar kassa vandaan en het terras opgelopen om mij te begroeten. Welk een eer!

Het eten is weer heerlijk en daarna strijk ik met een kannetje tsipouro bij Maria neer. Daarmee zit ik een flinke tijd te kletsen. Maar dan is het kannetje leeg en bij mij de pijp uit. Ik wens iedereen een goede nacht en ga op huis aan. Om 0:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje