Reisverslag  Dag 56 - Woensdag 20 Juli 2016

 

08:00 Ik meld mij beneden voor het ontbijt. Geen Charlies en de Amerkaanse studenten zijn al vertrokken. Ik rijd na het ontbijt dan ook de bergen in, op weg naar de kloosters. Natuurlijk richting klooster Varlaam en als ik daar mijn auto neerzet word ik al met gejuich ontvangen. Jorgos is er gelukkig nog en ook Stelios komt mij even begroeten. De dames zwaaien vanaf een afstandje.

Niet veel later komt de kantina wagen eraan en zit Maria lachend achter het stuur als ze mij ziet zwaaien. De monniken in het klooster hierboven zullen wel de wenkbrauwen fronsen maar we maken even wat lawaai. Jorgos heeft hulp bij zich, in de vorm van een nichtje. Het gaat hem zichtbaar zwaarder af ieder jaar. Maar toch kan hij het contact niet missen.

Marian heeft haar broer Christos weer bij zich en al snel heb ik de eerste koffie te pakken. En natuurlijk probeert Jorgos mij weer allerlei zaken te verkopen. Het enige wat ik koop zijn wat magneet artikelen en wat armbandjes. Hiervan gaan ik er een paar opsturen naar Litza, daar had ze om gevraagd.

Het is enigszins bewolkt zodat het in het begin nog fris aan voelt. Maar dan brandt de zon zich een weg door de wolken en stijgt de temperatuur per minuut. De aanvoer van bezoekers blijft ook achter vergeleken met de voorgaande jaren. En ze moeten wat meer moeite doen om de voornamelijk Oost-Europese bezoekers te verleiden tot het aankoop van de diverse spulletjes.

De ochtend vliegt zo voorbij en dan wordt het alweer tijd om afscheid te nemen. Ja, ik zou wel langer willen blijven maar het werk heeft een andere planning voor mij gemaakt. En op de hotelkamer blijkt de keuze terecht want de wifi is zo goed als dood qua snelheid. Stront door een trechter gaat nog sneller, zou mijn baas zeggen.

En dus heb ik in de middag wel een werkmoment maar dan enkel telefonisch. Ruim twee uur heb ik Marco aan de lijn en daarna val ik snel in slaap. De avond wordt in Kalambaka doorgebracht en ik vertrek bijtijds naar mijn bed. Morgen vroeg uit de veren voor wat foto's. En dus sluiten om 23:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje