Reisverslag  Dag 59 - Zaterdag 23 Juli 2016

 

8:30 Eerst een ontbijt en daarna een scooter regelen. De wandeling naar Akis gisteren heeft duidelijk gemaakt dat het zelfs om 21:00 te warm is om niet bezweet aan te komen. En dus meld ik mij bij de scooterverhuurder waar ik ook vorig jaar de scooter van gehuurd heb. De man herkend mij, biedt mij een freddo aan en we zitten een tijd te praten. Ondertussen komen er allerlei mensen een scooter of een quad huren. Op een gegeven moment zegt hij dat ik nu moet beslissen omdat er anders straks geen scooter meer is.

Niet veel later rijd ik met een gloednieuwe 125cc scooter weg. Gehuurd tot volgende week zaterdag als ik Thassos alweer verlaat. Ik rijd door naar Elsbeth waar ik hoor over een nieuwe masseuse in Alea, het hotel waar Stelios mede-eigenaar van is. Na de koffie gaat Elsbeth wat zaken regelen en wissel ik de scooter om voor de auto en rijd richting Alea. Net ervoor bij de supermarkt stop ik en koop ik euro stekkers (ja Pa, ik heb ze, 7 in het schap, 7 in de auto, is dat genoeg?).

Daarna door naar Alea waar ik Voula ontmoet, een Grieks-Russisch meisje. Ik maak een afspraak voor morgen 13:00. Ik rijd daarna nog wat verder rond en keer dan terug naar huis. Ik duik dichtbij de zee een paar keer in maar blijf liggen onder de bomen. Bakken op het midden van de dag is niets voor mij.

Nadat ik nog een koffie bij Aqua gedronken heb keer ik terug naar het hotel. Stelios zit buiten het kantoor en ik ga even bij hem zitten. We praten over werk, vakantie en dan komt mijn massage ter sprake. Meteen belt hij op om te vertellen dat ik korting moet krijgen. Ik bedank hem weer hartelijk.

En dan ga ik nu echt even het zout afspoelen en mij omkleden want ik moet naar een jarige. Maria van Messogios is jarig en bij binnenkomst loop ik rechtstreeks door naar de kassa (tamio!) en feliciteer haar. Ze is verbaasd dat ik dat weet totdat ze zich realiseert dat we facebook vriendjes zijn. Zo makkelijk die reminders.

Na het eten ga ik aan het tafeltje bij de ingang zitten zodat ze - als ze even rust heeft - bij mij gaat zitten. Ineens verzamelt iedereen zich in de keuken, Maria heeft niks in de gaten maar ik merk het. Ze hebben een verjaardagstaart en staan allen even voor haar te zingen. Dan roept de plicht weer en stuift iedereen naar buiten. Maria blijft beduusd achter maar vindt de verrassing zeer geslaagd.

Uiteindelijk mag ze ook wat eerder weg (ondanks dat er altijd laatkomers zijn) en ze vraagt of ik mee ga voor een drankje. Samen met Nikos uit de keuken (dus niet haar broer) gaan we naar Vertigo. Daar zitten we nog een tijd gezellig te drinken totdat Nikos en Maria wel trek krijgen. Die hebben de hele avond niks gegeten. Het is ondertussen 2:45 maar er is nog voldoende open voor een snack. Ik bedank echter, ik heb voldoende gegeten. Ik rijd naar huis waar ik om 3:30 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje