Reisverslag  Dag 01 - Zondag 5 juni 2011

 

06:30 Wekker. Ik sta op, neem een douche, kleed mij aan, kop koffie en ontbijt en de laatste spullen in de auto. Gelukkig helpt Ma met bereiding van de broodjes en kan ik toch mijn geplande vertrektijd van 08:00 halen. Het is ondertussen gaan regenen, Meppel weent om mijn vertrek. En wat heeft het bruidspaar toch geboft met het weer, twee dagen geleden (ja Pa, achteraf mag je dat wel zeggen!). Het vertrek is altijd wat moeilijk voor Pa en Ma, maar helemaal nu. Ik ga een leuke tijd tegemoet maar zij blijven achter en mogen straks weer helpen bij een verbouwing van een boerderij (grapje!!!).

Buuf Jenny staat mij op te wachten en geeft mij een foto van mij in pak (had ik gisteren al gezien) die ze bij de trouwzaal heeft gemaakt. En ik krijg pepermuntjes mee, heel lief. Ik rijd een rondje door het wijkje met Buuf erachter. De foto wordt afgegeven bij Pa en Ma zodat ze toch wat hebben om naar te kijken in die 3 maanden.

Dan gaat het richting Oostenrijk. Ik hoef hier verder niet veel over te vertellen, het is iedere reis hetzelfde. Twee keer file bij wegversmallingen en een fikse onweersbui bij Frankfurt. Om 17:15 zet ik - met weer exact 1000 kilometer op de dagtellert - mijn auto stil bij Hotel Rose in Steinach am Brenner.

Ik neem mijn kamer in, kamer 202 dit keer. Loop daarna door het dorp terwijl ik het thuisfront inlicht van mijn aankomst, ga daarna in de zon zitten en nuttig twee biertjes. Dan terug naar de kamer, wat lezen maar om 21:45 sluit ik toch echt de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje