Reisverslag  Dag 02 - Maandag 6 juni 2011

 

07:00 Ik ben al even wakker, lekker uitgeslapen en klaar voor het tweede deel van de heenreis. De spullen in de auto en dan richting ontbijtzaal. Ik word door moeders herkent en begroet. Ik hoef na het ontbijt niets anders af te rekenen dan de biertjes. De kamer had ik vanuit Nederland al compleet betaald, ook voor de terugreis. Dus dit jaar neem ik geen compleet afscheid maar zie ik ze 31 augustus weer terug.

Op mijn gemak rijd ik naar de Italiaanse grens en dan door naar de eerste tolpoort. Er staat maar 1 man te controleren en die heeft net een vrachtwagen aangehouden. Ongecontroleerd kom ik verder en ook op de verdere reis word ik niet gestopt door douane.

Het weer is wisselvallig met af en toe fikse (onweers-)buien. Vlak voor Venetië zet ik mijn auto zelfs even stil bij een benzinepomp omdat het zo erg tekeer gaat. Maar ik heb zeer ruim te tijd en die wordt doorgebracht met een boek van 1018 pagina's wat ik van de familie Lakerveld heb gekregen. Het vorige boek van deze schrijver (de Zwerm) heb ik nog in handen gehad omdat ik twijfelde of ik het nogmaals zou lezen! En ja, ik heb gisteren de auto natuurlijk exact op 751km (maar er stond niet bij vanaf welk punt gemeten) stilgezet om het cadeau te openen.

Bij de haven aangekomen ligt het schip al op mij te wachten. Ik check wel in maar ga nog niet de boot op. Twee buien en verschillende pagina's verder is het dan 15:20 en meld ik mij in de rij. Ik mag vrijwel meteen de boot op en kom als een van de laatste in de garage te staan. Wat spullen eruit en via de receptie naar mijn kamer. Sms verstuurd vanaf een zijdek want in de kamer is er door al dat staal geen ontvangst. De laatste broodjes worden genuttigd en dan zijn we al op zee want we zijn keurig op tijd vertrokken. Op de boot geldt Griekse tijd en die hanteer ik vanaf nu ook. Mocht je niet meer weten of dat eerder of later is dan in Nederland dan lees je alle vorige verslagen nog maar eens.

Dat doe ik niet maar ga op een zacht schommelend bed lekker liggen en sluit om 22:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje