Reisverslag  Dag 03 - Dinsdag 7 juni 2011

 

Geen idee hoe laat het is. De kamer is donker maar dat is hij altijd, dat is het voordeel van een binnenhut. Ik kan nog net het ontbijt meepikken en ga daarna op mijn kamer een grove planning maken van de vakantie en ook weer wat lezen.

De dag verstrijkt en tussendoor wordt er voldoende geslapen. Ik heb het blijkbaar nodig, het waren dan ook drukke laatste 2 maanden.

Om 20:00 zouden we in de haven van Igoumenitsa aankomen maar we liggen goed op voorsprong zodat ik om 19:40 al van de boot af kom! Geen Elsbeth te zien. Die zou mij opwachten en een paar dagen gaan we samen doorbrengen in Parga. Daarna zou ze mij verlossen van de spullen zodat ik met een legere wagen haar straks in Thassos kan begroeten.

Ik bel Elsbeth en die blijkt een eerdere afslag vanaf de snelweg te hebben genomen omdat daar Parga op staat. Ze is al vlakbij Parga en ik laat haar bij het BP benzinestation wachten. Ik rijd dus ook naar Parga en begroet haar daar bij de benzinepomp. Ze heeft vandaag haar nieuwe auto (1 jaar oud) opgehaald, een mooie Fiat 500 nieuwe stijl met softtop. Een prachtauto voor een prachtvrouw. We rijden door naar het appartement waar ik door Andonis hartelijk wordt begroet. Even later komt ook pappa erbij en Elsbeth kan zich natuurlijk nog beter verstaanbaar maken, doordat zij een vloeiend mondje Grieks spreekt.

Dan wacht mij de eerste schok (hoewel ik nog niet wist dat er meer zouden volgen). Andonis is in het jaar dat ik afwezig was, getrouwd en heeft afgelopen maand een dochtertje gekregen! Andonis pappa! Dat moet even bezinken. Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk voor hem maar twee jaar geleden was het nog een flinke player en vrouwenversierder. En dan nu achter de kinderwagen. Niet veel later sluit ik ook Apostolis in de armen. Hij is getrouwd voor de wet zodat zijn Servische vriendin/vrouw, Tamara, in Griekenland kon blijven. Hij is 35, zij 21. Waar heb ik eerder zo'n leeftijdsverschil gezien? Ik kom er maar niet op...

Na wat bijgepraat te hebben krijgen we de sleutels van kamers 60 en 63 (gescheiden want ik snurk) op de bovenste etage. Andonis helpt met wat spullen naar boven sjouwen en al snel zijn Elsbeth en ik klaar voor een hapje eten. Dat doen we vanavond nog met de voeten (letterlijke vertaling uit het Grieks, me ta podia). We lopen naar Sakis en Elsbeth geniet meteen al van de mooie omgeving en het uitzicht op de baai van Valtos.

Bij Sakis snel ik de keuken in en word hartelijk begroet door Sakis, moeder Maria en Dimitris en Vangelis. Elsbeth begint al door te krijgen wat voor hartelijke mensen hier zijn en dat ik hier best geliefd ben. We moeten even wachten op een tafeltje maar zitten niet snel daarna te smullen van het heerlijke eten. Voor mij de traditionele start, saganaki, paidakia en retsina. Elsbeth krijgt een kannetje wijn en noemt mij een zuipschuit. Ik maak haar duidelijk dat er in dat kannetje evenveel witte wijn zit als bij mij in de fles.

We krijgen van Sakis een tweede kannetje en fles en dan krijg ik de volgende verrassing. Ook Vangelis is afgelopen jaar getrouwd en zijn dochtertje Maria verschilt een week in leeftijd met die van zijn vriend Andonis. Is het een virus wat hier rondgaat? Dan mag ik nog wel oppassen...

Met een liter wijn achter de kiezen gaan we lopend terug naar het appartement. We beschuldigen elkaar dat we niet meer geheel recht kunnen lopen en lachend lopen we de heuvel op... ...en daarna weer af. Dan komt het bedje in zicht, zijn er nog een paar trappen en wensen we elkaar kalinichta. Om 01:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje