Reisverslag  Dag 06 - Vrijdag 10 juni 2011

 

08:15 Ik word voor de wekker wakker. Het duurt even voordat Elsbeth op het balkon verschijnt maar dan kunnen we ook beginnen om de spullen over te laden in een Fiat 500. Mijn achterbank heeft bijna net zoveel ruimte als haar achterbank en het gedeelte daarachter. Maar het zal allemaal prima passen.

Terwijl zij verder inlaadt ga ik even naar de bakker om wat eten op te halen zodat ze niet met lege maag hoeft te vertrekken. We nemen afscheid van elkaar maar niet voor lang. Over een maand zal ik haar weer zien. Ik begeleid haar op mijn scooter Parga uit (ik wil zeker zijn dat ze weg is voordat ik helemaal los ga hahaha). En nu ben ik alleen hoor ik jullie denken. Maar dat is in Parga zeker niet het geval. Apostolis vangt mij op en met een frappee zitten we al snel weer te praten over van alles.

Dan ga ik terug naar mijn kamer want het verslag moet geschreven worden. Jullie hebben vast wel gedacht dat het nooit meer zou komen. Onder het tikken door wordt mijn kamer schoongemaakt en heb ik Sophie gebeld en haar gefeliciteerd met haar verjaardag. Yia mas Sophie kai chronia pola!

Ik ben nu (15:30) helemaal bij. Ik ga zo dus de site bijwerken en dan toch even plonzen in zee of zwembad. Vanavond wil Apostolis met mij uit eten. Ik wacht dat altijd wel af, zal nog wel uitgesteld worden omdat het druk wordt met aankomende Grieken voor het lange weekend.

Wordt vervolgd...

Ik rijd naar huize Andonis en kom daar Katharina en de baby van haar en Andonis tegen, Frederiki genaamd (naar de moeder van Andonis). Tamara (overigens zonder klemtoon op de tweede a, dus spreek uit als tammara) zit er ook bij te kijken en ik hoor wat ratelende eierstokken. Katharina zit al over een tweede te praten terwijl ze nog geen 2 maanden geleden is bevallen. Bevalt haar blijkbaar goed, het moederschap, Ik maak connectie met internet en zet de site live. Dan check ik wat e-mail en nog wat andere zaken. Ook 5Hart heeft de broodnodige aandacht nodig en die krijgt het ook. Het is tenslotte het bedrijf wat dit alles mogelijk maakt. Ik krijg ondertussen ook een telefoontje van Elsbeth die alweer op de boot naar Thassos zit. De rit met de volle Fiat was goed verlopen.

Terug op de kamer ga ik weer geheel op in het verhaal uit het boek. Ik ga pas laat eten maar zelfs dan is het druk bij Sakis. Ik eindig helemaal aan het einde van de straat met mijn rug naar een groepje oudere Grieken die bij hun huis zitten. Er is veel wind maar dat zorgt enkel ervoor dat mijn licht steeds uitgaat. Het eten is er niet minder om. Andonis en Katharina komen langs met vrienden. Die gaan ook zitten eten en ik moet er bij komen zitten. Het koppel komt uit Patras en Nadia is al heel lang een vriendin van Katharina. Haar vriend heet Nikos en is een grappige jongen. Ook Andonis houdt van grappen en dus wordt er veel gelachen. Beiden praten ook goed Engels en dus word ik ook betrokken in de grappen. Nadia zit ondertussen met mij te praten en met Katharina.

Na de maaltijd gaan ze naar huis en ga ik met Vangelis naar Sailin. Het is er niet druk maar de drank vloeit goed. Dat Vangelis dit vol houdt want morgen om 8:30 moet hij weer present zijn in Vizantio. Maar de nacht verstrijkt gezellig, ook omdat Stathis en Kostas, oude barkeepers van Sailin opduiken. En dus is het pas 05:15 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje