Reisverslag  Dag 08 - Zondag 12 juni 2011

 

10:00 Ik word wakker van een rinkelende mobiel. Welke . . . belt mij nu op dit moment? Het is Ruud die meteen hoort dat ik nog wakker moet worden. Maria en hij zijn met Pinksteren vrij en toch vroeg wakker. En wat zouden vrienden zijn als ze elkaar niet uit bed mogen bellen? Ik lig dus wakker te worden en ondertussen gezellig met Ruud te kletsen en ook even later met Maria.

Niet veel later word ik beneden opgewacht door Tolis en zijn vader en zitten we al snel aan de frappee. Het is nu echt druk met Grieken, alleen hebben ze het weer niet mee. Het is wat bewolkt en het spettert zelfs soms even! Mag niet heel veel naam hebben maar samen met de wind nou niet het ideale strandweer. In de bergen dondert het zelfs even goed. Ik zit dan al bij Vizantio aan mijn tweede frappee met Vangelis te praten terwijl oma Maria de kleine Maria in slaap wiegt.

Ik ga in de middag toch naar het strand maar blijf eerst een tijd bij een strandtent zitten lezen. De wind is echter dusdanig dat ik geen ligbed neem en ook de zee niet induik. Wel een tijdje met Andonis zitten praten voor dat ik mijn kamer op zoek voor een siësta.

En zo komt de avond in beeld en ga ik naar Sakis. Ik ben vroeg (21:00) en dus zit ik binnen met een ouzo te wachten. Dan komen Andonis, Katharina, Nadia en Nikos voor een maaltijd. Ik moet bij hen aanschuiven. Het wordt een gezellige avond en ik weet dat ik op de laatste dag in Patras in ieder geval aanspraak heb want er worden e-mailadressen en telefoonnummers uitgewisseld. De leeftijden komen ter sprake, Andonis is 30, Katharina 27, Nadia 25 en Nikos de jongste met 22 jaar. Dan voel ik mij toch gevleid als ze mij op 37-38 schatten maar dat komt enkel door die strakgetrokken kop van me, zeg ik lachend.

De jonge ouders gaan naar bed maar dat doen ook Nadia en Nikos. Ik denk dat die echter nog niet snel slapen. Ik ga richting Sailin waar Vangelis even later met een koppel aankomt wat ook bij Sakis zat te eten. Het zijn de Deense Thomas en de Zweedse Johanna. Hij lijkt veel op de Joker uit Batman en dat levert al flink wat hilariteit op. Ik praat meer met Johanna, een mooie 29 jarige Zweedse die voor Hugo Boss in Scandinavië vertegenwoordigster is. De nacht verstrijkt zo wel verdomd snel en om 04:00 gaan we naar huis. Thomas en Johanna vertrekken morgenavond terug naar Kopenhagen, dus neem ik afscheid van ze. Om 04:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje