Reisverslag  Dag 09 - Maandag 13 juni 2011

 

10:40 Wakker. Ik pak de scooter en ga naar Acrothea hotel. Daar is Dimitris bezig met vertrekkende Griekse gasten want de meeste vertrekken opvallend vroeg op deze tweede Pinksterdag. Janna, zijn verloofde, houdt mij dan gezelschap. Ze spreekt goed Engels maar is toch wat verlegen om veel te praten. Toch kom ik te weten dat ze in Kanalaki woont en daar ook werkt voor een internationale firma. Na het ontbijt praat ik een tijd met Dimitris over de crisis, het toerisme, de politici en de wereld in het algemeen. Altijd met een kwinkslag om het luchtig te houden anders zou je er al snel een eind aan maken.

Ik kijk of Jorgos bij zijn broodjeszaak er is maar geen spoor van hem. Dus doe ik boodschappen en eet thuis wat. Ik zit wat te ruimte te scheppen op de laptop en vertrek daarna naar een strandtent. Daar verdwijnt de middag al lezend als ijs voor de zon. De zon verdwijnt echter regelmatig, maar dan achter een wolk. In de bergen is het echt donker, daar komt vast nattigheid uit de wolken.

Terug bij het appartement vraagt Tolis of ik hem en Tamara gezelschap wil houden bij het zwembad. Dus liggen we al snel aan het zwembad. Hij is opvallend rustig en geniet zelfs van de stilte. Een onverwachte en goede wending in zijn leven. Is het Tamara die hem dan op de juiste koers houdt? Het is wel echte liefde die hij uitstraalt. De rest van de avond blijf ik ook bij hen want ik ben bij ze thuis uitgenodigd. Ze hebben een nieuw huurhuis in een wijkje net buiten Parga. Mooi huis, lekker ruim en dat voor 350 euro per maand. Niet gek. Ook leuk ingericht maar dat is de invloed van Tamara. Terwijl Tolis wacht op nieuw aankomende gasten, eten we pizza en kijken we een film. Om 01:30 krijgt hij een telefoontje en ik vertrek dan ook. Niet veel later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje