Reisverslag  Dag 11 - Woensdag 15 juni 2011

 

10:00 Wakker. Ik ontbijt thuis en ga dan met de kleine netbook naar Vizantio. Geen antwoord van het hotel in Evia, ik moet dus geduld hebben. Veel zwarte wolken in de bergen en ik hoor een klap onweer. Ondertussen praat ik met Vangelis en Christina. En zo is de ochtend alweer voorbij. De wolken in de bergen zijn enigszins wit geworden en dus rijd ik naar huis om daar wat spullen te pakken.

Ik rijd naar Anthousa op de mooie bergweg en geniet van het uitzicht. Lekker even wat rondrijden. Toch worden de wolken al snel weer donkerder en ga ik terug naar Parga. Daar ga ik aan de boulevard zitten op een bankje met lekkere kussens in de Sugar bar. Ik zit lekker mensen te kijken en dat lukt zeker als er een boot vanuit Corfu komt die mensen dropt voor een uitje in Parga. Ondertussen glijdt de freddo cappuccino er goed in.

Ik rijd terug naar de kamer voor de nodige siësta. Ik word om 18:30 wakker met de ontdekking dat het begonnen is te regenen! Ja hoor, dat is niet de bedoeling. Ik pak snel mijn spullen want ik had Andonis beloofd om wat uitleg te geven over Google en te helpen met zijn laptop. Ik kom redelijk nat aan bij villa Andonis, nadat ik heel voorzichtig op de wegen heb gereden. Met nattigheid zijn die altijd spekglad, hoewel het nu mee valt.

Gedurende mijn sessie met Andonis blijft het maar regenen. Ik beëindig de sessie om 21:00 en heb toch de indruk dat Andonis niet alles heeft gesnapt. Hij wil alles veel te snel zonder er heel veel werk voor te doen. En dat gaat nu eenmaal niet lukken. Ik ga terug naar huis en hoef mij daarna niet te douchen. Toch zie ik in het noordwesten de lucht lichter worden en zelfs wat blauw. Het einde van de nattigheid is in zicht.

Ik ga lopend naar Sakis waar iedereen binnen zit. Ik sta een tijd met Dimitris te praten die vanochtend Andonis op bezoek heeft gehad. Ook hij heeft de indruk dat niet alles bij Andonis aankomt qua techniek en methodiek. Ik praat Dimitris bij over wat ik Andonis heb verteld en geef hem ook de Wordpress tip.

Na het eten, ik ben nu de laatste gast, ga ik met Sakis mee in de auto. Die komt toch langs het appartement en zo kan ik mijn scooter ophalen. Want het is droog geworden en dan ook letterlijk droog. Mijn zadel is alweer droog. Dat is het voordeel hier, alles droogt zoveel sneller.

Samen met Vangelis en chef-kok Jorgos ga ik naar Sailin. Daar is het doodstil en zijn ze aan het sluiten. We gaan door naar de hoofdstraat en duiken daar een bar in die gevuld is met Griekse lokale bevolking. Maar de sfeer zit er niet echt in zodat we na 1 drankje besluiten dat het genoeg is. We gaan richting huis. Om 2:00 ben ik thuis. In het leesboek ben ik op pagina 850, nog iets meer dan 150 te gaan. Het verhaal nadert dus zijn ontknoping en trekt steeds meer. Ik lig dus nog 1,5 uur te lezen zodat het 3:30 is als ik de luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje