Reisverslag  Dag 12 - Donderdag 16 juni 2011

 

10:30 Wakker. Naar Vizantio voor het verslag en wat werk. Morgen vertrek ik naar Ano Pedina. Daar krijgen ze adsl maar ik weet niet hoe de verbinding zal zijn. Het weer is echter nu schitterend. De lucht is helemaal geklaard van stofdeeltjes en dus glashelder. Ik zit dus flink te tikken en het is ondertussen 13:00. Ik ga zo de site bijwerken maar eerst mijn Nederlandse mobiel ophalen omdat ik ook wat geldzaken wil doen.

Wordt vervolgd... (maar dan ben ik in Ano Pedina met hopelijk een adsl verbinding)

De update lukt en ik kan ook de geldzaken afhandelen. Bij terugkomst bij het appartement zie ik enkel Tammara zitten. Ik besluit haar gezelschap te houden en we zitten wat over haar leven hier in Parga te praten en over haar komst hier naar toe. Zo verstrijkt de tijd en komt Tolis erbij. Die heeft even geslapen omdat we vanavond nog uit willen gaan.

Maar eerst is het eten bij Sakis. Ik neem weer de lever, die is zo zalig omdat hij zo vers is. Ik zit er heerlijk van te eten! Daarna sta ik een tijdje met Sakis en Maria te praten. Morgenochtend zijn ze er beide niet, ze moeten naar Maria's moeder in het ziekenhuis in Ioannina. Ik neem dus afscheid van deze schatten van mensen en hoop dat het snel beter gaat met haar moeder. Maria zelf ziet het somber in maar houdt zich groot. Dimitris en Vangelis zie ik morgenochtend in ieder geval. Vangelis misschien ook wel vanavond nog.

Tolis had een bericht gestuurd dat hij in Sugar bar zit. Ik wil net wegrijden als ik bedenk dat ik Jorgos de kok geen hand heb geschud. Ik loop nog even naar binnen en bedank hem voor het heerlijke voedsel. Hij wenst mij een goede vakantie maar geeft toe dat hij dat met enige jaloezie zegt.

Dan rijd ik naar beneden en loop naar Sugar. Daar drinken we een borrel terwijl we wachten tot de band in Veranda begint te spelen. Dan lopen we daar naartoe en dan blijkt die Servische DJ eigenlijk een zanger van de band te zijn! Ze spelen vele bekende nummers en dat doen ze echt goed. Het is geen grote bar, Veranda, en het zit dus goed vol. Dan zie ik ook Jorgos Pepper (van de broodjes). Hij is naar de kapper geweest en de coupe die hij nu heeft maakt hem jaren jonger.

De avond (en begin van de nacht) verstrijkt snel onder het genot van metaxa-cola en goede muziek. Ook Tolis vermaakt zich uitstekend en dat is goed om te zien. Om 03:00 houdt de band het voor gezien en loopt Veranda leeg. Ook wij gaan richting huis en zo is het 03:45 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje