Reisverslag  Dag 14 - Zaterdag 18 juni 2011

 

07:30 Zonder wekker word je hier toch bijtijds wakker. Er komt wel licht langs de gordijnen en omdat je des avonds ook niet zo laat je bed op zoekt, is het des morgens eerder opstaan. Ik daal af naar de kelder voor een lekkere douche. Dan is het tijd voor het ontbijt. Zoals gewoonlijk komen er veel schaaltjes op tafel met jams, Griekse yoghurt, enzovoort. Samen met heerlijk brood is dit een goede start van de ochtend.

Met een frappee in de hand beleef ik de morgen buiten. Met Rita in de tuin, zich kwaad makend over de kevers die de rozenknoppen en de kersen aanvreten. Voor de rest praten we ook bij over de afgelopen twee jaar. Hun huurhuis hebben ze niet meer, het contract werd niet verlengd. Ze hebben wel een pand in het dorp gekocht maar dat is een opknap project. En dus maken ze nu gebruik van hun eigen hotel en hebben kamer 2 als hun woonhuis. Dat schept echter weinig afstand tussen werk en privé en daar heeft Yiannis minder moeite mee dan Rita. Maar de gemeente doet er nu al 6 maanden over om een (ver-)bouwvergunning af te geven dus het zal nog wel even duren voordat ze intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

De dag wordt doorgebracht met lezen, sudoku en slapen. Heerlijke rust en enkel kwetterende vogeltjes. Een totaal andere wereld dan Parga. Dan komen er nieuwe gasten binnen. Het blijkt een nicht van Rita, Ans genaamd, en haar man Alex. Ze zijn gevlogen op Thessaloniki en met de huurauto hierheen gereden. De dames hebben veel bij te kletsen en hebben daar ook geen enkele moeite mee. Alex is de wat stillere maar komt wel leuk uit de hoek zetten. Ik lees ondertussen lekker verder en wacht op al het lekkers uit de keuken. Want het is ondertussen avond geworden en het diner zal aanvang hebben. Omdat het nog fris is (in de bergen verderop heeft het nog geonweerd) is het diner binnen. Wat smaakt dat toch heerlijk, dat eten wat Yiannis je voorschoteld! Puur natuur, simpel en eerlijk. Ze hebben hier zowel in het voorjaar als in de herfst paddestoelen. Nu pas begin zomer vanwege het slechte weer (sinds Pasen heeft het elke dag wel geregend!). Yiannis maakt van die kabouterhuisjes de meest heerlijke gerechten.

Voldaan kruip ik met leesboek en een tsipouro op de bank. De andere gasten gaan slapen en ik volg hun voorbeeld. Ik sluit mijn luiken, na nog even muziek te hebben geluisterd, om 0:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje