Reisverslag  Dag 16 - Maandag 20 juni 2011

 

07:00 Wakker. Een heerlijke nacht gehad en ik word uitgerust wakker. Ik zet mijn koptelefoon op en lig lekker naar muziek te luisteren. Daarna daal ik de trap af en neem een douche. Ik merk wel dat ik toch dit plan niet aan Berry en Frances hoef voor te leggen want ik merk dat het ondergronds toch vochtiger blijft (dat merk ik aan de handdoek). En dat is dan in Nederland nog een stukje erger.

Na het ontbijt krijg ik van Yiannis een frappee mee voor onderweg want ik ga vandaag erop uit. Ik start de auto en rijd richting Papingo. De weg is rustig en mooi en dankzij de regen van de afgelopen dagen is de lucht glashelder. Ik stop regelmatig voor foto's, met mijn nieuwe camera moeten die nog mooier zijn. Ik zal er wat online zetten op het moment dat ik een goede internetverbinding op mijn kamer heb. Dat is nu niet zo, dus jullie moeten geduld hebben.

Ik stop bij de watervallen en later ook in het bergdorpje. Dan rijd ik door richting Konitsa waar afgelopen vrijdag de aardschok was. Het is ondertussen boven de 30 graden geworden. Geen temperatuur om rond te gaan lopen. Ik kom uiteindelijk op de E-90 en besluit richting Ioannina te rijden. Er moet daar een Ikea zijn en daarbij ook een Jumbo. Buiten is het ondertussen drukkend warm maar daarbinnen moet het goed uit te houden zijn. Ik denk dat ze buiten de stad zitten en rijd de rondweg op. Maar geen enkel bord wat wijst op de juiste richting. Ik kom bij de snelweg en besluit de weg richting Arta op te rijden. Dat is de zuidkant van Ioannina en als ik dan nog niets vind dan moet ik het Rita maar vragen.

Eerst kom ik langs het hotel waar ik 2 jaar geleden mijn laatste Griekse nacht heb doorgebracht en dan veel autodealers. Net als ik denk dat het niets meer word, zie ik een flinke flyover en de gele letters op een blauwe achtergrond. Ikea! De parkeerplaatsen zijn zo goed als leeg, het is dus rustig. Ik loop in Ikea enkel door de afdelingen met kleine spullen. Ik hoef echt geen Billy naar huis mee te nemen. Ik hoop op de lantarentjes die ik 2 jaar geleden op Thassos heb gezien maar dat blijkt vergeefse hoop.

Na wat kleins gegeten te hebben in het restaurant ga ik naar Jumbo. Dit is van oorsprong een kinderparadijs maar ze hebben er zoveel andere spullen. Waaronder lekkere jasmijn geurtjes. Ik loop lekker door alle paden te struinen en vind ook een strandstoel (hey Ruud, ik heb nu mijn eigen stoeltje die ik kan slopen) en een oranje parasol. Zodoende kan ik ook zonder bril vanuit zee mijn ligplaats herkennen. Nog wat andere zaken koop ik, waaronder noodverlichting-tl die Pa graag wil hebben. Pa, nog even wachten, maar hij komt eraan!

Na bijna twee uur loop ik weer richting auto en ga ik terug naar huis. Daar is het tijd voor een slaapje en dat doe ik dan ook. Het is mijn laatste dag in deze kamer en dus duik ik ook nog even het bubbelbad in. Lekker relaxen met wat muziek. Ik kom heerlijk ontspannen en fris weer uit de kelder.

Het drie gangen diner glijdt weer onweerstaanbaar langs de smaakpapillen en geeft een ware sensatie. We eten buiten maar blijkt toch nog iets een vergissing. Het koelt erg snel af en ik pak toch mijn fleecetrui omdat ik het wel erg koud begin te krijgen. Na de maaltijd zoek ik dan toch snel de bank binnen op en daar warm ik mij met een tsipouro op.

De meeste gasten gaan hier al vroeg te bed. Ik voel mij ook al slaperig worden maar zit toch nog even te lezen. Echter, om 0:00 sluit ik dan toch mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje